Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Postojala je bojazan da na prvom grend slemu u sezoni nećemo videti Rodžera Federera i Serenu Vilijams, ali poslednje informacije svedoče da će se takmičiti.

Direktor Australijan opena Kreg Tili je istakao da će oboje biti u žrebu i da će od 7. februara igrati pred malobrojnom publikom u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ

Objasnio je da mnogo velikih stvari čeka igrače u Melburnu, a istakao je neke od rekorda koji mogu da se ostvare:

„Postoji toliko sjajnih priča za AO 2021. Serena se bori za svoju osmu titulu, dok Novak, koji se često čini nepobedivim u Melburn parku, ide na rekordnu devetu titulu. Naša najbolja igračica sveta Ešli Barti se vraća na grend slem, kao i Rodžer Federer, koji se vraća posle povrede. Dolaze i mnoge zvezde u usponu, koje će biti veliki izazov za svakoga. Biće ovo sjajnih nekoliko nedelja tenisa u Melburnu“, rekao je Tili.

Očekuje da krem tenisa bude u Australiji:

„Radujem se što ćemo u Melburnu dočekati najbolje svetske igrače i to obećava da će biti spektakularni Australijan open, nakon godine prekida na nivou kakav niko od nas nikada ranije nije doživeo.“

Zbog pandemije koronavirusa će zbog učešća morati da se poštuje ogroman broj pravila i preventivnih mera. Teniseri i teniserke će morati da dođu u Australiju najmanje dve nedelje u toku kojih će najmanje pet puta biti testirani na koronavirus.

„Iako će Australijan open izgledati malo drugačije nego prethodnih godina, bezbednost svih nam je glavni prioritet. Imamo priliku da izvedemo veoma siguran i srećan Grend slem i pružimo igračima iskustvo takmičenja pred publikom, što smo propustili tokom većeg dela ove godine“, rekao je direktor prvog grend slema.

Foto: EPA/ANDY RAIN

Podsetimo, Serena i Rodžer imaju po 39 godina, a nakon povreda pokušavaju da se vrate na teren. Švajcarac je nedavno izjavio da je „u trci sa vremenom“ i da pokušava da bude potpuno spreman do turnira:

„Ne želim da preuzimam sledeći korak dok ne budem spreman. Sledeće tri nedelje bi mogle da mi pomognu, nadao sam se da ću u oktobru biti potpuno zdrav, ali to nisam ni danas. Druga operacija kolena me je usporila, ali u poslednjih šest meseci samo polako napredovao.“

Serena je prethodnih meseci imala problema sa Ahilovom tetivom, ali se očekuje da bude spremna do 7. februara. Amerikanka se zbog ovog problema povukla sa Rolan Garosa u drugoj rundi, a od tada radi na oporavku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar