Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kanadski teniser Denis Šapovalov poražen je od češkog kvalifikanta Vita Koprive u borbi za četvrtfinale turnira u Gštadu.

Da iznenađenje bude još veće, Kopriva je za sat i 49 minuta pobedio preokretom sa 2:6, 6:3 i 6:2 i kao 249. igrač planete eliminisao desetog na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Priredio je najveću senzaciju još od kada je Tanasis Kokinakis kao 698. igrač sveta pobedio, tada šestoplasiranog Miloša Raonića 2017. godine.

Šapovalov je u prvom setu igrao jake top spinove i dobre udarce sa osnovne linije zbog čega se Kopriva povlačio nazad i nije mogao da napadne.

Kanađanin je tako brzo napravio brejk za 1:0 i 5:2, posle čega je rutinski rešio prvi set. U drugom je slika počela da se menja jer je Kopriva zaigrao agresivnije.

Balans se promenio, Čeh je bolje udarao, Šapovalov je grešio i Kopriva je posle brejka poveo 3:0. Šapovalov je uzvratio brejkom do 3:2, ali nije iskoristio šansu da izjednači.

Opet je izgubio svoj servis i tu je samopouzdanje njegovog rivala bilo utvrđeno, pa je set pripao autsajderu. Treći je prošao manje napeto, Kanađanin je dvaput gubio gemove na svoj servis i morao je da se suoči s porazom.

Čeh će u četvrtfinalu igrati protiv Šveđanina Mikela Imera u petak popodne. Da podsetimo, Šapovalov je nedavno odustao od takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju zbog toga što se nije osećao bezbedno i zato što mu nisu prijale najavljene mere borbe protiv koronavirusa u Japanu.

Pre Gštada propisno je namučio Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona, u kom je na kraju Srbin slavio u tri tesna seta.

BONUS VIDEO: Novak stigao u Tokio na Olimpijske igre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar