Foto: instagram.com

Huan Martin del Potro već dugo želi da se vrati tenisu, ali povrede su jače. Odbija da se penzioniše u 33. godini, želi da nastupi na Olimpijskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ

Igre su poseban motiv Delpu, jednom od najvoljenijih tenisera sveta. On je 2016. osvojio srebro, a u prvom kolu je pobedio Novaka Đokovića, koji je u suzama napustio teren.

To je bio jedan od emotivnijih mečeva u novijoj istoriji belog sporta, Novak i Delpo su prijatelji, to nije narušio ni taj meč.

Del Potro ima veliku ambiciju da se spremi za Tokio, ali ga čeka četvrta operacija kolena.

Ovo mu je ukupno osma operacija posle osvajanja US Opena 2009. godine, nije se takmičio još od juna 2019, kada je doživeo povredu kolena u Kvinsu, u Londonu.

Posle konsultacija sa lekarom u Čikagu, pala je odluka.

„Idem na novu operaciju. Pokušali smo da sve rešimo tradicionalnom terapijom, ali bol je i dalje tu. Moj doktor zna da želim da igram tenis opet i da budem na Igrama, pa smo utvrdili da je najbolje da se operacija obavi što pre“, rekao je Delpo.

Iza njega je teška godina i zbog gubitka oca Danijela.

„Naravno, poslednjih nekoliko nedelja nije bilo lako za mene. Sve je bilo teže otkada je tata preminuo. Ali uz to, osećam snagu koju mi šalje sa neba. Imao sam dan kad sam se probudio i pozvao doktora. Znao sam da moram da pokušam opet. Nadam se da mogu prevazići ovu bolnu situaciju, neću prestati, vaše poruke i želje su uvek dobrodošle. Hvala na ljubavi, povedite brigu u ovim vremenima“, naveo je Delpo.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar