Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Selektor Srbije Viktor Troicki je izvršio izmenu u sastavu, umesto Hamada Međedovića na spisku je Nikola Ćaćić.

Tako tim Srbije u Valensiji pred mečeve sa Južnom Korejom (utorak), Španijom (petak) i Češkom (subota) čine Novak Đoković, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Nikola Ćaćić.

Hamad Međedović će ostati uz tim Srbije do kraja takmičenja, a selektor je otkrio da će se Đoković pridružiti timu u sredu.

PROČITAJTE JOŠ

„Igrali smo protiv njih prethodne godine. Kvon je sjajan igrač, nije igrao prethodnih meseci, ali je sjajan igrač. Moramo da igramo naš najbolji tenis da bi ih pobedili kao i prethodne godine. Favoriti smo kao i tada, tako da očekujem pobedu“, rekao je Troicki.

Posebno se osvrnuo na Novakov dolazak.

„Osvojio je prethodne noći US Open, želimo da mu čestitamo. Dominira sportom kao nikad pre, velika želja ove godine bila mu je da zaigra za Srbiju. Dolazi u sredu kako bi trenirao i nadamo se da će biti spreman za duel u petak.“

Standings provided by Sofascore

„Najteži protivnik u grupi je sigurno Španija i bez Alkaraza koji se nažalost povukao. Igrali smo protiv njih mnogo puta, imaju veliki broj igrača koji mogu da igraju na svakoj podlozi, ali sa dobrom igrom Srbija može da postigne velike rezultate.“

Laslo Đere je jedini teniser koji je uspeo da osvoji set protiv Novaka na US Openu i zbog toga je bio posebno srećan.

„Srećan sam što sam igrao dobro protiv Novaka, pokazao je još jednom zašto je najbolji“, rekao je Đere.

BONUS VIDEO Siloviti Đoković pokorio US Open i uzeo 24. grend slem titulu: Medvedev „počišćen“ u finalu za pamćenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar