Foto: EPA/JULIO MUNOZ

Albert Kosta, direktor Dejvis kup finala u Madridu, kaže da jedva čeka da na jesen gleda mečeve čiji će akteri biti teniseri iz Srbije.

Dejvis kup tim Srbije je još u novembru dobio specijalnu pozivnicu organizatora da bez kvalifikacija učestvuje na završnom turniru takmičenja 2020. godine, a nedavno smo saznali i ko će biti protivnici Novaku Đokoviću i drugovima na terenima u „Kaha mahika“.

Srbija će u Grupi F imati izuzetno teške rivale, u pitanju su Dejvis kup timovi Austrije i Nemačke, tako da ćemo gledati okršaje Novaka Đokovića sa Dominikom Timom i Aleksanderom Zverevim.

„Jedva čekam da vidim akciju u toj F grupi gde su Nemačka, Austrija i Srbija, mislim da će tu biti baš uzbudljivo ako se u Madridu pojave Novak Đoković, Dominik Tim i Aleksander Zverev.“

„Mislim da je Grupa F najteža, jer su u njoj najbolji igrači tih zemalja. Teško je prognozirati ko će se odatle plasirati u četvrtfinale. Reč je o najatraktivnijoj grupi“, izjavio je Kosta.

Bivši selektor i Dejvis kup reprezentativac Španije kaže da će biti uzbudljivo i u grupi u kojoj su Rusija, Španija i Ekvador.

„Opet imamo Španiju i Rusiju zajedno. Dve velike teniske nacije sa sjajnim igračima. Bile izuzetno teško biti prvi u toj grupi. Ekvador deluje da je autsajder, ali pokušaće svakako da ostavi snažan utisak, pogotovo jer su se plasirali u finale iz kvalifikacija.“

„Kanađani sa Šapovalovim i Ožeom-Alijasimom će igrati sa Šveđanima, protiv Mikaela i Elijasa Imera. Kanada je kao prošlogodišnji finalista favorit u B grupi, ali i C grupa je fascinantma sa Francuzima i Britancima koji imaju odlične timove. Tu je i Češka, ali mislim da će Francuzi biti pobednici grupe“.

„Australija je favorit u D grupi, ali niko ne sme da otpiše Hrvatsku, posebno kada se ima u vidu njihova istorija u Dejvis kupu. S druge strane, Italija i SAD će se boriti za prvo mesto u E grupi, dok će Kolumbija pokušati da napravi iznenađenje“, analizirao je stanje po grupama direktor finala u Madridu.

Finalni turnir planiran je da se odigra od 23. do 29. novembra u Madridu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram