Dok su mnogi od nas Novu godinu čekali po klubovima, žurkama i sa prijateljima, neki su je proveli "radeći" ili stičući nova iskustva.

To je bio slučaj sa teniserima Srbije koji su nasred terena u australijskom Pertu, koji minut posle ponoći završili posao i pobedili Kinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Vremena za sređivanje, traženje lokala i ostalo što obično prati 31. decembar na 1. januar nije bilo, pa su morali da se snađu sa onim što im je pri ruci.

Dejana Radanović, naša teniserka i 241. igračica planete nam je u opširnom intervjuu između ostalog otkrila i deo onoga što nismo mogli da vidimo od tog slavlja putem TV ekrana.

Tek što je Đoković u paru sa Olgom Danilović uspeo da pobedi kineski miks dubl, igrači Srbije su mogli da počnu sa slavljem, dok je Novak zvao di-džeja da pusti muziku.

Pored Novaka, Olge i Dejane, u Pertu su se našli još i Hamad Međedović, Nikola Ćaćić, Viktor Troicki i Natalija Stevanović.

„Meni je tamo toliko lepo bilo, sutra bih se opet vratila! Svi smo zajedno i egzibicija je, predstavljaš svoju državu, ali opet nema težinu kao Bili Džin King kup. Tamo su samo žene i samo muškarci, a ovde su svi bili zajedno, svako je imao trenera sa sobom. Eto Novak je imao više ljudi uz sebe. Meni je bilo neverovatno. Energija, zajedno u svlačionici, na mečevima, atmosfera… Prosto ta energija koja ne može da se opiše. Neverovatno iskustvo“, opisala je Dejana za Nova.rs.

Ona je na Junajted kup otišla po renkingu, kao treća teniserka Srbije uz Olgu i Nataliju, pošto je Olga 123, a Natalija 187. na svetu.

Nikola Čaćić i Dejana Radanović Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Možda nam to ne deluje tako impozantno, ali kad bismo sebe zamislili u svojim poslovima kao 100. ili 200. najboljeg na svetu, drugačiju bismo sliku imali o sebi. Radanovićeva, koja se prethodnih godina mučila sa više pehova od povreda do zdravstvenih problema uzrokovanih koronavirusom, za proteklih godinu dana se vratila do 250 najboljih na planeti i iskustvo iz Australije joj je bilo i takmičarski dragoceno. A kako je sve tamo izgledalo kada su se svetla reflektora pogasila?

„Bila je opuštena atmosfera jer je padalo za Novu godinu kad smo pobedili Kineze i svi su se sa svima družili. Išli smo posle toga na piće sa njima. Jedan hrvatski trener radi s jednim KInezom pa smo se sa njim družili. Malo je zeznuto, evo meni se desila situacija – ulazim u hotel i unutra Švjontek kao ti od mene. Ona ne zna u tom momentu ko sam ja, a ja sam došla na turnir i suštinski sam ravnopravna s njom jer smo došle na isti turnir. Nisam tu kao njen fan i jako je čudna situacija. I sad, mi prolazimo tamo, ja znam da je ona Iga, ali ne mogu sad da kažem: ‘eeej, kako ti, ne znam ti ni ja šta. Znači treba da se ponašam kao da smo u tom trenutku ravnopravne, a nismo ravnopravne. Čudan osećaj koji nije lako objasniti“, kaže Dejana.

Dejana Radanović Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posle okršaja s Kinezima i pobede Srbije 2:1, red je bio da se i Nova godina obeleži. Ako već nisu bili s porodicama, onda su naši teniseri mogli jedni s drugima da se zabave.

„Bilo je malo (afterpartija posle mečeva). Imali smo na dan meča, imali smo svlačionicu. Ostalim danima nemaš to nego samo kad igraš i onda smo tamo napravili malo afterparti, dočekali smo par minuta posle ponoći. Baš je bilo super i spontano. Novak je imao neku kiselu čini mi se, neku vodu. Ima i neki mali zvučnik, ono ne može, ne čuje se ništa. Reko’ dajte da mu kupimo jedan zvučnik. Svašta smo i slušali i puštali“, uz osmeh kaže Radanović.

Dejana Radanović Foto: FAMO/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nije smela poimence da kaže ko ima „najgori“ muzički ukus, ali na pitanje da li sam blizu ako tipujem na Hamada Međedovića i Viktora Troickog, zagonetno se smeje.

„Ima mnogo kandidata! Hamad i Viktor? Nisi daleko. Može biti (smeh). Mada i Novak ima neke koje je puštao, ne mogu da se setim pesme, bila sam u fazonu: ‘Od kad ti to slušaš’? Ne možeš povezati s Novakom. Posle se vratilo na neke balade, tako da je bilo miks svega“, šali se Dejana, koja dodaje da ona te večeri nije imala ulogu džuboksa.

„Ja nisam puštala ništa, uzela sam piće i uživala, blejala. Sedela sam u fotelji – puštajte vi samo. Ništa se nije čuo zvučnik i više sreće sledeći put, da doniramo svi pomalo. Da ne grešim dušu, ne znam da li negde ima neki veći, možda ima, ali tad je poneo taj neki mali“, raspoloženo će naša teniserka.

Dejana Radanović Foto: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Otkriva da su igrači skupa bili i na večeri, te da je od Novaka štošta mogla da pokupi od saveta i brojnih iskustava najboljeg tenisera u istoriji „belog sporta“.

„S Novakom smo bili na lepoj večeri, dosta nekih stvari je pričao i neke su privatne, pa ne mogu da otkrivam, generalno neka svoja iskustva, osećaje. Mnogo nam je značilo. Kad je reč o njemu, znamo da su mu cilj grend slemovi, to se podrazumeva. Hamad je trebalo da igra Roterdam, pa se razboleo. On je isto bio blizu 100 pa su mu neki bodovi ispali, ne znamo šta će biti s tim. Bila je situacija da je trebalo da uđe u glavni, pa nije, a njemu je cilj top 100“, rekla nam je Dejana Radanović.

Kompletan razgovor sa njom o onoj mračnijoj strani tenisa i zbog čega je reč o veoma nepravednom sportu, možete da pogledate u nedelju na našem portalu.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

BONUS VIDEO: Pričaj srpski da te ceo Pert razume: Olgino slavlje sa navijačima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar