Danil Medvedev
Danil Medvedev; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Najbolji teniser sveta igra sezonu života na travi, ali neće moći da nastupi na Vimbldonu.

Najpoznatiji teniski turnir sveta je ranije objavio da Rusima i Belorusima neće biti dozvoljeno da se takmiče na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini, a ATP je reagovao oduzimanjem bodova, tačnije na ovom turniru niko neće moći da osvoji nove bodove (istovremeno se brišu poeni od prošle godine).

PROČITAJTE JOŠ

Danil Medvedev, trenutno prvi teniser sveta, savladao je Oskara Otea sa 7:6(3), 6:3 i plasirao se u finale turnira u Haleu, a od 15.00 će odmeriti snage sa Hubertom Hurkačom.

Nakon poslednje pobede istakao je da ne želi da pita nikog za savet kako se igra na travi.

„Ne, neću pričati sa drugim igračima, možda samo sa najboljim prijateljima na ATP turu. Ali svakako neću otići kod Novaka i reći ‘Čoveče, kako igraš toliko dobro na travi? Nauči me neki trik’ i onda kada igram finale protiv njega da pomisli ‘Dođavola, zašto sam to uradio?’. Tako da neću ni da pokušam. Nije u redu i takođe želim da sam radim na sebi“, iskreno je poručio Medvedev.

Ruski teniser igra najbolju sezonu na travi u karijeri i pokazuje da je izašao iz standardne matrice kao igrača koji dobro igra samo na betonu. U Hertongenbošu je stigao do finala, a nedelju dana kasnije će i u Haleu igrati za titulu.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram