Rođen je u Beogradu, srpski razume, ali ne govori. Ipak, kao i gotovo svi u Srbiji veliki je navijač Novaka Đokovića.

Grafika: Slađana Đermanović

Danijela Nestora je javnost u Srbiji najbolje upoznala tokom njegove saradnje sa Nenadom Zimonjićem. Kanađanin je jedan od najuspešnijih dubl igrača ikada jer ima 91 titulu sa 11 različitih partnera, a osam puta je podigao grend slem trofej.

PROČITAJTE JOŠ

Legende tenisa su jednoglasne da u finalu žele da vide 60. okršaj Đokovića i Rafaela Nadala, a u razgovoru za Nova.rs je i kanadski as otkrio da ima istu želju, uz jedan poseban dodatak.

„Podržavam Đokovića, nadam se da će Novak osvojiti Vimbldon. Ne želite da vidite da se Nadal previše odvoji u GOAT trci, pa je važno za njega da pobedi. Mislim da je favorit na ovoj podlozi, Nadal će ponovo biti mnogo opušteniji pred finale ako budu igrali. Sada ima prednost i verovatno će igrati opuštenije, dok Đoković misli: Moram da pobedim. Biće mu teže, ali i dalje mislim da će pobediti“, rekao je Nestor za Nova.rs.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Pojasnio je koliko je teško vratiti se nakon onoga kroz šta je Đoković prošao u Australiji. Ipak, Nestor smatra da se srpski teniser nalazi na odličnom putu i ne bi trebalo da bude nikakvih iznenađenja.

„Videli ste da je teško na osnovu njegovih rezultata. Kao igrač mora da igra mnogo mečeva, bez obzira na to koliko trenirate igranje mečeva je drugačije. Trebalo mu je vreme da se vrati, a onda je počeo da igra dobro na šljaci. Nadal je bio težak rival u Parizu, kao i uvek, sada se sve menja u Novakovu korist. Igrao je do sada dobro, a i Nadal. Mislim da će to biti finale i nadam se da će Novak pobediti.“

Nakon Vimbldona će saveti trenera biti dozvoljeni i u toku meča, što može da promeni i sam izgled sporta. To je urađeno jer je svakako zanimljivije navijačima da slušaju te razgovore, ali pomalo menja suštinu tenisa.

Ipak, po mnogima je samo ozvaničeno ono što se manje više radi na svakom susretu.

„Saveti trenera u toku meča bi trebalo da budu dozvoljeni, mislim svaki sport to ima. Verovatno ne želite da pričaju boksovi unakrsno u toku meča, ali kada je pauza onda je to u redu. Barem bi trebalo da bude jer tada imate vremena. Ne bi trebalo pričati u toku poena da se ometa igra, ali u toku pauze mislim da je sasvim u redu.“

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana

BONUS VIDEO Novak do detalja otkrio motivacioni govor samom sebi: Možeš ti to – idemo, majstore

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram