Novak Đoković i Damir Džumhur; Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur izjavio je da je moguće da do kraja godine odigrati egzibicioni meč sa svetskim brojem 1 Novakom Đokovićem u Sarajevu.

Njihov susret trebalo je da se odigra 5. jula u okviru regionalnog Adrija tura, ali je otkazan zbog pojave koronavirusa na turniru u Zadru, kada se uz Đokovića i njegovu suprugu Jelenu zarazilo još nekoliko igrača i trenera.

PROČITAJTE JOŠ

„Ukoliko dođe do otkazivanja US Opena i cele američke turneje, taj meč bismo možda mogli da odigramo i ove godine. Želim da nastupam i igram i nadam se da ćemo priliku, koja bi se eventulano ukazala zbog otkazivanja serije turnira, iskoristiti za jedan takav egzibicioni turnir. Godinama planiramo Đokovićev dolazak u Sarajevo. Nole ima veliku želju i siguran sam da bi to bio spektakularni događaj“, rekao je Džumhur za sarajevski dnevni list „Dnevni avaz“.

Džumhur i dodao kako bi za njega lično bila ogromna stvar da u rodnom gradu ugosti najboljeg tenisera sveta i jednog od najboljih sportista na planeti.

Potvrdio je kako je već predložio Đokoviću da se taj meč odigra na terenima centra Koševo, za koje je posebno emotivno vezan, jer je tu počeo tenisku karijeru.

Džumhur je bio učesnik beogradskog izdanja Adrija tura, na kom je pobedio Austijanac Dominik Tim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram