Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Damir Džumhur ponovo se osvrnuo na pisanje medija koji su ga kako kaže netačno optužili da je pretio sudiji da će da ga ubije tokom kvalifikacija za turnir u Akapulku.

„Ne znam otkud portalima to da sam ja rekao kako ću nekoga ubiti. Ja sam supervizoru rekao samo da imam potrebu da udarim glavnog sudiju zbog onoga što mi je uradio. Supervizor mi je rekao da to ne bi bila dobra ideja, da mogu sebi napraviti štetu. Ja sam mu odgovorio da mene ništa ne zanima, zbog celokupne nervoze, ali sam se ipak smirio i napustio teren. Nikome nisam pretio da ću ga ubiti, niti dao povod za tako nešto. Postoji video zapis svega, tako da ne znam ko je uspeo da izvuče tako nešto“ istakao je Džumhur.

PROČITAJTE JOŠ

Džumhur je pri rezultatu 6:5 za Botika van de Sanšulpa, Holanđanina koji mu je bio rival u kvalifikacijama, odlučio da ne nastavi meč, a organizatori turnira su saopštili da je diskvalifikovan.

Bosanski teniser ipak ima drugu verziju.

„Vrlo bitno je reći da ja nisam diskvalifikovan sa meča, samovoljno sam napustio teren. Jednostavno nisam mogao da podnesem da se neko ponaša jako loše i bezobrazno prema meni, da može da radi šta god poželi. Tu mislim na glavnog sudiju, koji je direktno uticao na rezultat meča svojim lošim odlukama“

On je dodatno pojasnio situaciju.

„Na pauzi sam sudiji rekao da imam pravo da ga tužim jer je direktno uticao na rezultat i moj poraz. On je meni za to dao opomenu. Ne znam otkud pravo nekome da mi daje opomenu za takve stvari… Kada sam ustao i krenuo da igram, već jako revoltiran, na 6:5 sam dobio poen. Ne znam šta sam prokomentarisao i on mi je na to kazao ‘dosta!’. U tom momentu sam mu odgovorio da nije dosta i da ću ja reći kada je dosta. Tada sam dobio drugu opomenu, kazneni poen, i više nisam osetio potrebu da nastavim da igram dalje. U mojoj je glavi sve bilo nepravedno, nisam mogao da se iskontrolišem. Bio sam izuzetno nervozan zbog svega. Ponavljam, svojevoljno sam napustio teren. Nisam diskvalifikovan“ tvdi bosanskohercegovački teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram