Novak Đoković Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Proslavljeni teniser i trener iz Hrvatske Goran Ivanišević dao je svoj sud o tome šta je problem na početku sezone u igri Novaka Đokovića.

Novak je do sada igrao na tri turnira i nije osvojio nijedan. U polufinalu Australijan opena je poražen od Janika Sinera. To se desilo prvi put da izgubi u polufinalu, ili finalu turnira koji je osvajao dvocifren broj puta.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon toga je poražen od Luke Nardija u Indijan Velsu u ranoj fazi turnira i tek u Monte Karlu je stigao do polufinala. Ivanišević, koji je iskreno rekao i šta će raditi bar do septembra, pričao je i o percepciji javnosti o celoj situaciji u kojoj se našao srpski igrač i prvi reket sveta.

„Vi volite te alarme da palite, alarmi se pale kada je neka oluja. Nije 2022. godine uzeo do Rima, pa se ništa nije dogodilo. Problem je što je Novak navikao sve da osvaja turnire, čim je polufinale ili finale, bude: ajme majko, katastrofa, šta se događa? Ništa se ne događa. Australijan open odigra jedan loš meč protiv momka koji je trenutno u najboljoj formi u svetskom tenisu i nije sramota izgubiti od Janika Sinera. Nema alarma. Videli smo u Monte Karlu da je sve bolji i bolji, njegov cilj se zna. Rolan Garos, Vimlbdon, Olimpijske igre i za to će biti spreman“, uveren je Ivanišević.

Istom prilikom je otkrio i da je dobio poziv od Đokovića da bude na Laureus ceremoniji u Madridu, ali objasnio i zbog čega nije mogao da dođe. Istakao je i da hoće da radi sa mlađim teniserima ili teniserkama.

„Nema profila. Voleo bih da bude neka mlađa osoba da krenemo od početka i da probamo nešto da napravimo. To su moje želje, a šta će biti od toga videćemo. Gotovi teniseri me više ne zanimaju. Osvojio sam sve što se u tenisu može osvojiti i nemam više motiva“, kazao je Ivanišević.

BONUS VIDEO: Ivanišević o životu posle Novaka bez stresa i obaveza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar