Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Rafael Nadal osvojio je titulu na turniru u Barseloni pobedom nad Stefanosom Cicipasom rezultatom 2:1.

Duel prvog i drugog nosioca takmičenja u prestonici Katalonije obeležila je bolja igra Nadala u prvom, zatim velika borba u drugom, koji je odlučio taj-brejk, da bi odlučujući mogao da pripadne i jednom i drugom teniseru.

PROČITAJTE JOŠ...

Nadal je u prvom poveo sa 1:0 nakon čega je Cicipas vezao tri gema uz jedan brejk, i tu prednost je čuvao sve do rezultata 4:2. Nakon toga, „bik sa Majorke“ je prvo uspeo da dođe do brejka, zatim odbrani tri brejk šanse, nakon čega je uz samo jedan izgubljen poen došao do novog brejka i 1:0 u setovima.

I u drugom je Cicipas poveo sa 3:1, potom je Nadal uspeo da dođe do 3:3, u 10. gemu je Španac propustio dve prilike za meč, a nakon 6:6 Cicipas je sa 8:6 došao do izjednačenja.

U trećem setu teniseri su čuvali servis, šanse za brejk nije bilo sve do desetog gema, kada je Cicipas imao šansu da oduzetim servisom dođe i do pobede, ali je propustio šansu. U narednom gemu je stigla kazna, Nadal je nakon tri propuštene iskoristio četvrtu šansu za brejk i poveo 6:5, a u narednom gemu nakon odbranjene šanse za izjednačenje Cicipasa došao i do treće prilike za pobedu, koju je iskoristio.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar