Novak Đoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Poznata britanska doktorka, Rene Henderkamp, stala je u odbranu Novaka Đokovića zbog situacije povodom Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ

Britanka Henderkamp, doktorka koja ima skoro 40.000 pratilaca na društvenim mrežama i aktivna je u medijima uz autorsku emisiju na BBC Radio London, oglasila se povodom Novakove situacije.

„Čula sam da će Novak propustiti Australijan open jer odbija da primi vakcinu. On je fizički spreman sportista koji je preležao koronavirus i ima najbolji mogući imunitet. Njegovo je pravo da donese ovu odluku, kao što bi to trebalo da bude pravo svakog ljudskog bića. Protiv obavezne vakcinacije“, napisala je Rene Henderkamp i izazvala veliku pažnju pratilaca tenisa.

Ipak, Rene je pogrešila kod jedne činjenice – Novak nije rekao da odbija vakcinu, već samo želi da to ostane privatno pitanje i stvar odluke svakog pojedinca, i u tome nije jedini.

Nedavno je i Stefanos Cicipas rekao da neće ništa otkrivati iz svog zdravstvenog kartona, osim stvari koje se direktno tiču povreda i potencijalnih uzroka odsustva sa terena.

Sama doktorka pokrenula je lavinu komentara, a mnogi su joj napomenuli da je Novak rekao da ne želi da se ti podaci saopštavaju.

Mnogi Novakovi fanovi podržali su Rene, drugi su je napali, smatrajući da promoviše antivakserske stavove.

BONUS VIDEO Pavlovačko jezero, vila Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare