Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Stigla do uspeha karijere, a ne mogu da je gledaju najbliži.

Ons Džabir plasirala se u finale Vimbldona u ženskoj konkurenciji, a na tribinama Centralnog terena Ol Ingland klaba nema njenih roditelja.

PROČITAJTE JOŠ:

Teniserka iz Tunisa kaže da je problem bio administrativne prirode i da njeni roditelji nisu mogli da dobiju vize za ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo.

„Neću vas lagati, osvajanje Vimbldona nije bilo moj san u detinjstvu. To je uvek bio Rolan Garos, jer kad sam bila mala, nismo imali u Tunisu mnogo terena zbog kojih smo mogli da zamislimo da igramo na Vimbldonu“, rekla je Džabir i onda dodala za čime žali kada je već stigla do svoje teniske bajke u Londonu.

„Moj brat Hatem je planirao da dođe iz Tunisa i verovatno će biti uz mene na finalu, ali nažalost, ostali članovi porodice nemaju vize. Biće im teško, ali moraće da navijaju za mene od kuće. Moji roditelji Samira i Ridha i sestra Jasmin ne mogu da dođu u London, ali bar će Hatem i možda moj zet biti tu“, rekla je Ons.

Džozef Vilits, čovek koji je u Savetu britansko-arapskog razumevanja osuđuje ovakvo postupanje britanskih vlasti.

„Užasna, iskrivljena i rasistička politika izdavanja viza Ujedinjenog Kraljevstva opet ‘udara’, a roditelji Ons Džabir ne mogu da je gledaju u istorijskom finalu Vimbldona, iako je prva arapska teniserka koja je to uspela. Sve zato što ne mogu da dobiju vize iz Tunisa. Sramno“, napisao je Vilits.

Podsećamo, Džabir se u finalu sastaje sa Elenom Ribakinom, a jednoj od njih će titula biti prva sa grend slema u karijeri.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

BONUS VIDEO: Majstorija Novaka na samom početku polufinala Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare