Brendon Nakašima
Brendon Nakašima; Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Miran kao da mu je ovo svakodnevica, a ne da je napravio uspeh karijere na grend slemu, američki teniser je bio raspoložen da govori o svemu.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Brendon Nakašima, trenutno 75. igrač sveta, u trećem kolu Rolan Garosa savladao je Talona Grikspura sa 7:6(6), 6:4, 6:2 i tako napravio uspeh karijere. Barem za sada, jer napreduje sve brže nekada treći junior sveta.

PROČITAJTE JOŠ

„Odlično se osećam, igrao sam dobro prethodnih nekoliko mečeva, uzbuđen sam što sam u trećoj rundi, prvi put sam pobedio dva meča na grend slemu i da to uradim na šljaci je veoma super za mene. On je definitivno veoma dobar i agreisvan igrač, voli da diktira tempo sa forhendima i servisima. Pokušavao sam da brinem o sopstvenoj igri, da serviram dobro sve vreme, da izvršim pritisak na njegov bekhend, da nateram sebe da igram agresivnije povremeno. Imao je prednost u prvom setu u taj-brejku (6:2), dobio sam šest vezanih poena i to je bilo veoma važno za mene da se vratim, onda sam u drugom i trećem setu morao da se držim svog plana igre i imao sam prilike da dobijam poene na servis“, počeo je Nakašima za Nova.rs.

Tokom susreta je spasao čak šest od osam brejk lopti i to je još jedan pokazatelj da je tenis igra ključnih poena.

„Definitivno je spasavanje brejk lopti bilo veoma velika stvar za mene, rekao sam sebi da pokušavam da ubacim prve servise i da budem agresivan tokom tih poena i to je dobro funkcionisalo za mene, stigao sam do nekih dobrih servisa da spasim brejk lopte. Uspeo sam i da koristim svoje brejk lopte što je bilo veoma važno.“

Nema jasno definisan cilj, ali je izdvojio nekoliko stvari kojima teži ove godine.

„Volim da postavljam ciljeve sa timom, ali moj najveći cilj je da nastavim da napredujem na terenu, da razvijam igru svakog dana bilo da pobeđujem ili gubim. Želim da nastavim da učim iz tih iskustva, želim da idem daleko na grend slem turnirima ove godine, možda da dođem i do druge nedelje ovde, pa kasnije i da osvojim prvu ATP titulu.“

Brendon Nakašima
Brendon Nakašima; Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

U trećem kolu ga očekuje težak duel sa Aleksanderom Zverevim koji je preživeo dva seta zaostatka u odnosu na Sebastijana Baeza i na kraju slavio. Proslavio je Zverev to urlikom, a Nakašima ističe da je srećan što će moći da igra sa njim.

„Zverev je imao veoma težak meč u drugoj rundi protiv Baeza, lepo je videti kako se vratio nakon što je izgubio prva dva seta i to ga čini Top 10 igračem svakako. Imao je sjajne rezultate tokom cele godine i biće to težak meč, ali mu se radujem i uzbuđen sam što ću u trećoj rundi igrati protiv vrhunskog igrača.“

Dugo je Nakašima radio sa Dušanom Vemićem, srpski trenerom koji je sada selektor Bili Džin King kup reprezentacije Srbije, a o tom periodu i odnosu sa našim strategom Amerikanac govori sa osmehom.

„Dušan i ja smo imali sjajne dve ili tri godine zajedno, naučio sam mnogo toga od njega. Razvili smo pravo prijateljstvo i na početku ove godine smo odlučili da se malo razdvojimo iz različitih razloga, ali pokušavam da ostanem u kontaktu sa njim. Čujemo se jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje, uvek će biti moj pravi prijatelj. Nema jedne stvari koju posebno pamtim, rekao mi je toliko sjajnih stvari i imali smo sjajna iskustva zajedno.“

Pojasnio je i kako provodi vreme u Parizu kada nije na teniskim mečevima.

„Video sam malo Pariz, moj hotel je blizu Ajfelovog tornja, pa uglavnom noću hodam po gradu i imam večere u blizini. Za sada mi se sviđa ovde, prelepo je“, završio je Nakašima za Nova.rs.

BONUS VIDEO Alarm prekinuo meč Đokovića, Novak seo u stolicu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram