Foto: EPA-EFE/Francisco Guasco

Neverovatan rezultat u Francuskoj.

Sloun Stivens, trenutno 39. igračica planete i osvajač US Opena 2017. godine, spada među najbolje teniserke 21. veka, ali je na turniru u Strazburu pokazala da je sklona kiksevima, pošto je doživela jedan od najtežih poraza u karijer, 2:6, 6:4, 6:1, od Nefise Berberović iz Bosne i Hercegovine.

PROČITAJTE JOŠ...

Berberovićeva, inače 306. igračica planete, napravila je pravi podvig i to nakon velikog preokreta. Amerikanka je u prvom setu pokazala dominaciju, brejkom u drugom gemu stigla do vođstva, a potom u osmom i rešila pitanje prvog dela igre.

No, u drugom Stivens je doživela pravi šok. Bosanska teniserka je zaigrala maestralno i vezala dva brejka za 4:0, Stivens je vratila jedan, ali nije uspela da ugrozi prednost rivalke, koja je uspela da poravna na 1:1.

Iako je usledila pauza i Stivens imala vremena da se osveži, u prvom gemu trećeg dela bilo je jasno da ništa ne funkcioniše, pošto je dopustila dve brejk lopte, ali je uspela da se vrati i dobije taj gem. Ipak, to je bilo sve, pošto je od tog momenta usledila prava kanonada Bosanke koja je vezala šest narednih gemova i sa 6:1 došla do najveće pobede u karijeri.

Turnir u Strazburu igra se u sklopu priprema za Rolan Garos, na kom je Stivens 2018. igrala finale.

BONUS VIDEO Deca od Đokovića tražila poklon nakon meča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar