Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Novak Đoković je zadržao prvo mesto na svetskoj ATP listi uprkos nešto slabijem i sporijem startu 2024. godine.

Novak Đoković će do 8. aprila sigurno biti prvi na ATP listi, što znači da ima garantovanih 420 sedmica na vrhu. Nakon toga više ništa nije sigurno, a prvi turnir na šljaci biće Masters u Monte Karlu.

Tamo ni Srbin ni Janik Siner ni Karlos Alkaraz ne brane veliki broj bodova, a u najboljoj poziciji je Španac koji može da osvoji čak 1.000 novih ATP poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, kada bi se gledala celokupna situacija, odnosno svi turniri na šljaci u narednom periodu, najviše šansi za prvo mesto ima Janik Siner, koji zaostaje manje od 1.000 bodova za Đokovićem.

Zašto?

Zato što Siner na šljaci brani samo 585 poena, dok će Novak imati daleko teži posao, jer brani ukupno 2.315 bodova. Alkaraz ukupno sa šljake brani 2.265 bodova.

Iako Sineru šljaka nije omiljena podloga, Italijan je odlično ušao u sezonu i sada je izuzetno motivisan da i na zemljanoj podlozi napravi velike uspehe.

Ono što je dobro za Đokovića jeste da on brani 2.000 bodova sa Rolan Garosa, dok je na ostalim turnirima ispadao neočekivano rano prošle godine, pa sada ima priliku da popravi učinke.

Sve u svemu, čeka nas ozbiljna i veoma uzbudljiva sezona na šljaci. Novak želi da pokaže da i dalje nije za penziju, Siner je u najvećem naletu, dok Alkarazu možda i najviše leži ova podloga.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare