Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak je prijavljen za naredna dva mastersa, ali još uvek nije sigurno da li će moći da uđe u Ameriku

Novak Đoković poslao je molbu za specijalnu dozvolu za ulazak u SAD, pošto prema trenutnom stanju stvari to neće moći da uradi do maja ove godine.

SAD su jedna od retkih zemalja koje nisu ukinule restrikcije za nevakcinisane strance, među koje spada i Đoković.

Zbog toga Novaku za sada nije dozvoljeno da putuje na masterse u Indijan Vels i Majami, koji su na programu tokom marta.

PROČITAJTE JOŠ:

Prakaš Armitraž, nekadašnji teniser, sada voditelj „Tenis Čenela“ smatra da bi bila velika šteta kada Srbin ne bi putovao u SAD na pomenuta dva turnira.

„Ako izuzmemo to da je veliki teniser i to da sa njim ne mogu doći ni članovi porodice, sve postaje vrlo nezgodno. Ko je taj ko donosi odluku? Mnoge druge zemlje su podigle restrikcije i čini se da će one i ovde biti uklinite u maju“, kaže Armitraž.

I za publiku bi bilo dobro da Novak igra u Indijan Velsu i Majamiju.

„Ako gledate samo sa čisto teniske perspektive, on se ustalio kao najbolji teniser sveta. Što se svih nas tiče, bilo bi veliko razočaranje da ga ne vidimo na ova dva velika događaja“, zaključio je Armitraž.

Novak se trenutno priprema u Beogradu, a još uvek nije sigurno da će igrati u Dubaiju, turniru koji se održava krajem meseca februara.

Prakaš trenutno ima 39 godina, potiče iz Indije, a u teniskoj karijeri je odigrao svega 53 meča na najvećoj sceni i upisao 20 pobeda i 33 poraza.

Najveći uspeh mu je prvo kolo US Opena 2002. godine, dok se na ostalim grend slemovima nikada nije domogao glavnog žreba.

BONUS VIDEO Izjava Novaka Đokovića nakon meča sa Tomijem Polom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar