Biljana Srbljanović, Novak Đoković
Novak Đoković Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; Printscreen TV Nova

Biljana Srbljanović, poznata srpska dramaturškinja, još jednom je govorila o Novaku Đokoviću, a ovog puta je u prvi plan istakla kako se doživljavaju njegovi trijumfi u našoj zemlji.

Podsetimo, ona je objavila tekst pod naslovom „Srbi nisu posebni“ u jeku drame kroz koju je prolazio Đoković u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je tada poručila da Novak smatra da je važniji od svih, te da to nema nikakve veze sa borbom sa slobodu, sa suprostavljanjem tiraniji. Upitala je voditeljka emisije na TV Prva, na kojoj je gostovala, da se vrati na tu situaciju i dodala je da je bilo po pravu, a nije, on bi se takmičio na Australijan openu.

„Moram da vas demantujem i da se sad ne vraćamo na tu temu. Defakto je bio problem što nije rekao da je bio u Španiji, problem je da ne otvaramo temu da li je pravi test ili nije, da li je (Novak) ako je bio bolestan bio među decom“, započela je ona.

Zatim je govorila o tome kako se osećaju Srbi.

„Mi imamo neki osećaj inferiorne superiornosti. Mi imamo stalno neku potrebu da pokažemo nešto. Svaka pobeda Novaka na nekom turniru je naša osveta za Kosovo.“

Istakla je da i ta ono kroz šta je Đoković prolazio nema nikakve veze sa politikom.

„To sa izborima i dalje nema nikakve veze sa tim što je on Srbin. Federer to ne bi uradio. Nadal nikada to ne bi uradio, poštovao je sve to. Pravio je (Novak) Adria turnir kada je zarazio 200 ljudi ili išao među decu kada je bio zvanično pozitivan. Ja ne napadam Đokovića. Samo mislim da to što govore da je on novi Isus, srce Srbije, to što njegovi roditelji govore, da to samo njima odmaže“, istakla je ona.

BONUS VIDEO Đoković odradio trening u Melburnu dok su ga snimali dronom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare