Foto: EPA/IAN LANGSDON

Francuski teniser Žilijen Beneto podržao je odluku Teniske federacije Francuske da odloži Rolan Garos za period od 20. septembra do 4. oktobra.

Čelnici tenisa u Parizu su napravili presedan i bez konsultacija sa ATP, ITF i WTA doneli odluku da odlože početak turnira, koji je prvobitno u kalendaru bio zacrtan za period od 24. maja do 7. juna.

To je izazvalo pravu lavinu kritika, kako od brojnih tenisera, tako i do čelnika teniskih organizacija koje nisu krile svoje razočaranje jednostranim potezom Teniske federacije Francuske i njenog predsednika Bernara Gvidičelija.

Beneto, koji je prestao sa aktivnim igranjem po završetku US Opena 2018. godine, rizikuje da ponovo dođe u sukob sa jednim od najboljih igrača sveta, Rodžerom Federom kojeg je i ranije često kritikovao.

„Hajde da ne pravimo zabunu, za grend slem turnire svi datumi su dostupni. To su stubovi našeg sporta, a posebna situacija zahteva i posebne odluke. Vođenje i raspoređivanje preostala tri grend slema moraju biti prioritet“, poručio je Beneto preko Tvitera.

PROČITAJTE JOŠ:

S druge strane, nekada broj jedan igrač u dublu, Australijanac Tod Vudbridž smatra da nije u redu što TFF nije konsultovao ostale teniske organizacije oko datuma odigravanja Rolan Garosa.

„Očigledno je da su tako odlučili uz minimum ili bez konsultacija. To je problem ako ne razgovarate o tome sa teniskom zajednicom, ovo je veoma osetljiva stvar. U nekom trenutku, moraće sve to da razmotre. Ovo je momenat kada treba da sednemo za sto i vidimo kako se situacija razvija.“

„Svi su na udaru, ugovorne strane, TV kuće, sponzori, sve to treba pažljivo prodiskutovati. Čak i posle ovoga mislim da će ljudi iz Teniske federacija Francuske morati da sednu sa nama za sto i rade na rešavanju problema u teniskoj zajednici. Nadam se da će tako i biti“, rekao je Vudbridž.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram