Foto: EPA-EFE/KERIM OKTEN

Marion Bartoli, šampionka Vimbldona iz 2013. godine, poslednja je u nizu igračica koje su stale u odbranu najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta bio je proteklih dana pod baražnom vatrom stranih medija, pre svega zbog svega što se dešavalo vezano za pojavu pozitivnih igrača na koronvirus tokom Adrija tura u Zadru.

PROČITAJTE JOŠ:

Bartoli smatra da napadi na Đokovića nisu korektni.

„Novak je samo želeo da organizuje teniski događaj tokom ovih teških vremena za sve nas. I za njega je posebno važno bilo da tako nešto uradi u Beogradu, gde je odrastao. Ne smemo zaboraviti da je tamo igran fudbalski meč pred 25.000 gledalaca samo koji dan ranije. I imao je dozvolu Vlade Srbije. Nije dakle prekrišio nikakva pravila. Radio je sve u najboljoj nameri, iz filantropskih razloga, niko od igrača nije dobio novac da dođe da igra“, smatra Bartoli.

Ona je dodala da nije u redu da upiru prst u novaka kao krivca za to što se kasnije dogodilo.

„Lako je krivicu svaliti na njega i reći da je morao da bude oprezniji. Da se ništa nije dogodilo, svi bi aplaudirali njegovoj inicijativi i rekli kako je to bio sjajan događaj“, rekla je Bartoli za „Tenis 365“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar