Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Teniska legenda Bili Džin King probala je da ukaže na nejednakost muškog i ženskog tenisa, nadovezavši se na dezinformaciju Rene Stabs.

O ovome se govori poslednjih dana, posebno nakon priče koju je raširila Stabs, bivša australijska teniserka, tvrdeći da je žensko finale Australijan opena bilo gledanije od muškog.

PROČITAJTE JOŠ:

Odnosno, da su Arina Sabalenka i Elena Ribakina sa 1,43 miliona gledalaca bile gledanije od okršaja Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa čiji je okršaj navodno gledalo 1,3 miliona ljudi.

Vrlo brzom i relativno jednostavnom pretragom podataka vidi se da to nije tačno, te da je Stabs namerno, ili slučajno, obmanula javnost.

Problem je što spornu objavu dugo nije obrisala, pa se na nju „upecala“ i Džin King koja je podelila.

„Već drugu godinu zaredom, žensko finale je najgledaniji meč na Australijan openu“, napisala je Džin King.

Samo dan kasnije podržala je kampanju „Correct the Internet“ (ispravite internet prim. prev), i za to je kao primer iskoristila broj nedelja koji je Đoković proveo na prvom mestu.

Novak je posle Australijan opena, započeo 374. nedelju na vrhu ATP iste i fali mu samo nekoliko sedmica da bi prestigao čuvenu Štefi Graf, koja je 377 nedelja bila na prvom mestu WTA liste, što je apsolutni rekord.

Inače, Stabs je skoro dan istrajavala u svojoj pogrešnoj informaciji, koju je na kraju obrisala, tek nakon što se dugo svađala sa Novakovim navijačima i ljubiteljima tenisa koji su joj ukazivali na grešku.

BONUS VIDEO: Kecmanović pred duel sa Norveškom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar