Oglasili se iz ATP i WTA: Bez tenisa i zvanično do 13. jula

Tenis 01. apr. 202019:18
Podeli:
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Posle odluke čelnika Vimbldona da otkažu odigravanje turnira za ovu godinu, oglasili su se i čelnici ATP i WTA.

Tako su ATP i WTA odlučili da posle sezone na šljaci, suspenduju i sezonu turnira na travi, što znači da teniskih takmičenja neće biti do 13. jula.

To znači da se, pored trećeg grend slema sezone na Vimbldonu, neće održati ni ATP takmičenja u Hertogenbošu, Štutgartu, na Kvinsu u Londonu, Majorci, Istbornu, kao i WTA turniri u Hertogenbošu, Notingemu, Birmingemu, Belinu, Istbornu i Bad Homburgu.

Suspenzija važi za sve nivoe profesionalnog tenisa, kao i za ATP čelendžere i juniorske ITF turnire.

Za sada, turniri koji su u programu od 13. jula još se planiraju kao da će biti održani prema normalnom rasporedu.

“ Zbog pandemije koronavirusa na globalnom nivou žao nam je što moramo da saopštimo da nam to ne ostavlja izbora osim da suspendujemo i ovaj deo takmičenja. Odluku smo doneli u bliskoj saradnji sa svim članovima i rukovodećim telima u tenisu. Zdravlje i bezbednost ostaju naš top prioritet u periodu kada se borimo sa izazovima u ovim neviđenim okolnostima. Daćemo sve od sebe sa se takmičenje nastavi najranije što bude moguće, ukoliko je, naravno, bezbedno“, rekao je direktor ATP Tura Andrea Gaudenci.

Direktor WTA Stiv Sajmon se obratio javnosti u sličnom tonu.

„Ovo je odluka koju WTA i njeni članovi nisu lako doneli, ali ipak istajemo dosledni u tome da zaštitimo zdravlje načih igrača, osoblja i navijača. Dok delimo razočaranje zbog daljeg odlaganja sezone, naš prioritet ostaje da podržavamo jedni druge u ovim nezapamćenim trenucima i da radimo zajedni kako bismo se kasnije vratili takmičenju“, poručio je Sajmon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram