Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Čelnici Mastersa u Rimu najavili su da će na turniru, koji bi trebalo da se održi od 20. do 27. septembra igrati više tenisera u glavnom žrebu.

Želja organizatora takmičenja na „Foro Italiku“ je da umesto standardnih 64, u glavnom žrebu bude 96 tenisera i da se igra tri dana duže.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su ponudili i dodatno povećanje nagradnog fonda, a vest je agenciji ANSA saopštio prvi čovek Teniske federacije Italije, Anđelo Binagi.

„Razgovaraćemo o tome. Ukoliko nam bude dozvoljeno da turnir otvorimo za publiku, iskoristićemo prednost toga. U suprotnom bi to bili samo veći troškovi koje ne bismo mogli da pokrijemo. Ovo je velika šansa da pokažemo svetu da smo u stanju da organizujemo veliki turnir. Činjenica sa Masters u Madridu više nije u kalendaru nam otvara velika vrata“, rekao je Binagi.

PROČITAJTE JOŠ: Branio je Novaka, a kritikuje Italijane: „Skandalozno…“

Turnir u Rimu biće poslednja provera pred Rolan Garos koji će se održati od 27. septembra do 11. oktobra.

Proširenje žreba sa 64 na 96 igrača, odnosi se samo na ATP deo turnira, tako da će turnir teniserki ostati na broju od 64 igračice u glavnom žrebu.

PROČITAJTE JOŠ: Šampionima US Opena po tri miliona dolara, manje nego 2019.

Prošlog meseca, Vlada Italije i njen tehnički i naučni komitet za koronavirus odbili su predlog Teniske federacije Italije da dnevno na „Foro Italiku“ dozvole prisustvo do 17.000 navijača. Tada su zatražili da turnir bude bez prisustva publike.

U Italiji, zemlji koja je bila među najteže pogođenim u pandemiji koronavirusa, i dalje se beleži od 200 do 300 novih slučajeva zaraze na dnevnom nivou.

Problem za turnir može biti i dvonedeljni karantin za sve koji ulaze, tako da su čelnici takmičenja zatražili od Vlade da donese posebnu uredbu.

„Poslali smo zahtev ministru sporta da dozvoli da igrači koji na turnir ulaze iz SAD ne budu u obavezi da budu u karantinu“, rekao je Binagi.

Prošle godine u Rimu titule su osvojili Rafael Nadal i Karolina Pliškova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar