Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Organizatori ATP Tur finala u Londonu najavili su da su spremni da održe turnir sredinom novembra, čak i ako to bude moralo da se uradi bez prisustva publike.

London bi ove godine trebalo poslednji put da bude domaćin grupi od najboljih osam igrača, jer će se od 2021. završni turnir igrati u Torinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Oko 250.000 gledalaca je u proseku godišnje posećivalo „O2 Arenu“ na završnom teniskom takmičenju, a u ATP se nadaju da će od 15. novembra biti dozvoljen makar ograničen broj navijača zbog pandemije koronavirusa.

„Naša namera je da završimo sezonu ATP Tur finalom u Londonu, uključujući i taj scenario da se turnir održi sa ograničenim brojem navijača ili bez njih. Radimo na finalnom delu kalendara za kraj 2020. i očekujemo da će sve biti jasnije do kraja meseca“, rekao je portparol ATP.

Za sada, jasno je da bi sezona trebalo da se nastavi turnirima na američkom tlu od polovine avgusta, tačnije od 13. avgusta na Siti Openu u Vašingtonu, potom bi se igrao Masters u Sinsinatiju i to najverovatnije na terenima u Njujorku, gde bi potom od 31. avgusta usledio US Open.

Inače, titulu na ATP Tur finalu 2019. osvojio je Grk Stefanos Cicipas koji je u finalu pobedio Dominika Tima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar