FOTO: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

Teniska reprezentacija Srbije, tačno u ponoć po našem vremenu, u noći između ponedeljka i utorka, počinje odbranu trona na ATP kupu, koji se ove godine održava u Melburnu.

#related-news_0

Srbija je prošle godine osvojila ATP kup, to je Novaku bila idealna uvertira za Australijan open, koji je takođe osvojio, u finalu protiv Dominika Tima.

Reprezentativni duh znači Đokoviću, biće i ovaj put okupljanje lepa prilika da se motiviše i podigne formu za predstojeći Grend slem, na kom napada 18. titulu i to je prilika da se dodatno približi Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru (po 20 titula).

Odigrali su Krajinović i Đoković već po revijalni set u Adelejdu, a sada je došlo vreme da se konačno zaigra i ozbiljan takmičarski tenis posle 14 dana zatvorenosti i previše vremena utrošenog na raspravu oko mere za igrače.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

KADA IGRA SRBIJA?

U 00.00, prvo će igrati Dušan Lajović protiv Miloša Raonića, a onda će oko 2.00 igrati Novak Đoković protiv Denisa Šapovalova.

Posle partija u singlu na redu je meč u dublu. Pored Đokovića i Lajovića, selektor Viktor Troicki ima na raspolaganju i Filipa Krajinovića i Nikolu Ćaćića, a u grupi je pored Kanade još i Nemačka.

Igra svako sa svakim, samo najbolja ekipa ide u polufinale, a dan posle duela Srbija – Kanada, Orlovi će pauzirati, jer će Kanađani odmeriti snage sa Nemcima.

U četvrtak, u 00.00, Lajović će igrati protiv Jana Lenarda Štrufa, posle toga se Đoković suočava sa Zverevim, pa sledi dubl.

KO SE JOŠ TAKMIČI?

U grupi B su Španija, Grčka i Australija, u grupi C su Austrija, Italija i Francuska, u D su Rusija, Argentina i Japan.

Takmičenje će se završiti 6. februara finalnim duelom, a zanimljivo je da je Australija dobila vajld kartu kao domaćin, dok je Švajcarska otkazala učešće kada je Rodžer Federer odustao zbog povrede kolena.

Špance predvodi Rafael Nadal, Austriju Dominik Tim, Rusiju Danil Medvedev, Grčku Stefanos Cicipas, Nemačku Aleksandar Zverev, Argentinu Dijego Švarcman, Italiju Mateo Beretini, Japan Kei Nišikori, Francusku Gael Monfis, Kanadu Denis Šapovalov, Australiju Aleks de Minor.

ŠTA KAŽU FAVORITI?

Novak Đoković dugo je čekao na ovaj trenutak, da konačno zaigra u pravom takmičarskom ritmu.

“Ovde imamo priliku da se takmičimo, igramo, treniramo, u sportu smo koji volimo. Uzbuđen sam što sam ovde i ovo mi je mnogo nedostajalo, da budem iskren. Radili smo, išli u teretanu, a onda se vraćamo u svoju bazu i karantin, to je psihički i fizički izazovno. Ali tu smo, nadam se da ćemo imati dosta dobrog vremena na terenu”, najavio je Novak.

Rafael Nadal se nada tituli.

“Probaćemo da damo maksimum i obezbedimo dobru zabavu navijačima u Australiji. Za neke ljude koji pate kod kuća, probaćemo da stvorimo neku vrstu zabave. Hteo bih da vam čestitam na neverovatnim naporima da ovde suzbijete virus. To je jedan od najboljih primera u svetu kako stvari treba da se rade. Cenimo trud i što smo ovde da igramo svoj sport” rekao je Nadal.

ATP je podsetio da su prošle godine reprezentativci uz „Marš na Drinu“ krenuli po pehar. Neka se ponovi!