Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Organizatori prvog masters turnira sezone u Indijan Velsu, koji počinje 12. marta, poručili su da su preduzeli sve mere predostrožnosti zbog koronavirusa.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, zatim Španac Rafael Nadal, Austrijanac Dominik Tim i mnogi drugi, potvrdili su učešče na takmičenju u Kalifornijskoj pustinji i na čelnicima turnira je da im omoguće maksimalne mere zaštite.

Oni su poručili da su instalirali 250 aparata za dezinfekciju ruku kako bi sprečili mogućnost širenja koronavirusa u teniskom kompleksu.

Prošle godine, na tuniru u Indijan Velsu zabeležena je rekordna poseta od 475.000 ljubitelja tenisa tokom dve nedelje takmičenja.

„Pozitivni smo oko svega što se tiče turnira i činimo sve kako bi spremno dočekali sve one koji budu došli u Indijan Vels. Kao u do sada, naš prioritet je zdravlje i sigurnost svih učesnika, tenisera, navijača i svih onih koji su u organizaciji turnira“, izjavio je portparol Mastersa u Indijan Velsu Met van Tuinen.

Vlasti u Kaliforniji su u sredu objavili prvi smrtni slučaj od koronavirusa, u pitanju je jedna starija osoba iz mesta Plejser kaunti u blizini Sakramenta.

Guverner Kalifornije Gejvin Njusom kasnije je poručio kako je opšte stanje pripravnosti odgovor na pretnju od virusa pošto je širom SAD do sada obolelo 53 osobe.