Foto: Printscreen Twitter / The Tennis Letter

Publika u Parizu nije blagonaklono gledala na nekoliko postupaka Marte Kostjuk.

Ukrajinka je izviždana na kraju meča sa Arinom Sabalenkom, od koje je poražena sa 6:3 i 6:2 u prvom kolu Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ:

Kostjuk je jedna od onih koje već dugo odbijaju da se rukuju ili fotografišu sa ruskim i beloruskim sportistima zbog rata u Ukrajini.

Rusija je prošlog februara napala Ukrajinu, Belorusija joj je pružila podršku i za ukrajinske sportiste, sve Ruse i Beloruse bi trebalo izbaciti dok se rat ne okonča.

„Nemam poštovanja za nju jer nastavlja da ide u Rusiju, priča sa ruskim medijima i ne seli porodicu iz agresorske države uprkos tome što ima finansijska sredstva. Ne bih mogla da živim sa sobom ako bih ostala tamo dok se ljudi zabavljaju kao da se ništa nije desilo“, rekla je Kostjuk.

Sabalenka je u nekoliko navrata rekla da bi volela da se rat zaustavi, ali i dalje nastavlja da trpi kritike iz Ukrajine. To je pokazala Kostjuk, pa je publika u Parizu njen postupak doživela kao bezobrazluk i izviždala je posle poraza.

Sabalenka se naklonila publici, a posle kraće verbalne razmene sa sudijom u stolici pozdravila je navijače još jednom i potom napravila prstima kružni pokret na slepoočnicama.

Za to vreme Kostjuk je izviždana i dok je izlazila sa terena, što je privuklo pažnju brojnih inostranih medija u Francuskoj i Velikoj Britaniji.

„Bio je ovo težak meč, teško emotivno. I izvinite, ljudi, nisam shvatila odmah, mislila sam da je ‘bu’ bilo namenjeno meni, pa sam bila malo iznenađena, ali sam onda osetila vašu podršku i hvala vam na tome, veoma mi je važno“, rekla je Sabalenka posle meča.

Ona će u narednom kolu igrati protiv zemljakinje Irine Šimanovič, koja je u prvom kolu savladala Mađaricu Panu Udvardi.

BONUS VIDEO: Đoković izjednačio protiv Runea u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar