Foto: Starsrport/Serbia Open

Ruski teniser Andrej Rubljov jedini je koji nikako da se izbori sa ovim što mu se dešava već godinama.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Uzalud je što je već dugo na ATP turu kao jedan od vrhunskih tenisera, kada ne može da prođe četvrtfinale, ni da mu od toga život zavisi. To pokazuje i njegov skor od deset poraza u četvrtfinalima najvećih turnira, bez ijedne pobede od 2017. godine do danas.

PROČITAJTE JOŠ:

Rubljov je na ovogodišnjem Australijan openu poražen u tri seta od Janika Sinera 6:4, 7:6 (5), 6:3 i time je došao do dvocifrenog broja poraza u četvrtfinalima.

Počelo je porazom od Rafaela Nadala u Njujorku 2017. godine i ako se „prvi mačići u vodu bacaju“, ostaje pitanje šta se desilo kasnije.

Rubljov je tri godine kasnije poražen od Danila Medvedeva, na Rolan Garosu iste godine od Stefanosa Cicipasa, pre tri godine u Australiji opet je bio koban Medvedev, pre dve godine na Rolan Garosu Marin Čilić.

Bilo je tu poraza i od Frensisa Tijafoa, a deo tog teniskog „prokletstva“ je i Novak Đoković koji je pobeđivao Rubljova u Australiji prošle godine.

Isto je uradio i u četvrtfinalu Vimbldona, posle čega je Andrej stizao do četvrtfinala i na US openu (poraz od Medvedeva) i sada u Melburnu gde je izgubio od Sinera.

Njegovo „prokletstvo“ potrajaće bar do Rolan Garosa gde će Rubljov, već dokazan na šljaci u Beogradu, probati da konačno prođe među četiri najbolja tenisera na svetu.

Inače, Novak je i ove godine, bez nekih prevelikih problema prošao do polufinala pobedom nad Tejlorom Fricom u četiri seta. A kad god je srpski igrač dolazio dotle u svim prethodnim godinama, uzimao je titulu u Melburnu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković vs Tejlor Fric – hajlajts

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar