Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Ruski teniser Andrej Rubljov nema dilemu oko toga ko je najbolji ikada u njegovom sportu.

Rubljova očekuje nastup na turniru u Dohi, a svoje mišljenje o najboljem ikada u tenisu izneo je na konferenciji za medije na stadionu „Kalifa“.

„Đoković je najbolji teniser u istoriji. Osvojio je najviše grend slemova i bio najviše nedelja na prvom mestu svetske liste. Novak je jedan od najtežih protivnika“, rekao je Rubljov.

PROČITAJTE JOŠ:

Rus nikada nije stigao ni do polufinala grend slema, ali ima ozbiljne ambicije.

„Bilo koji (bih želeo da osvojim). Nadam se da ću svaki osvojiti bar jednom“, objasnio je Rubljov.

Mlada generacija je uhvatila zalet i polako preuzima primat u tenisu.

„Mislim da njima odlično odgovara trenutak, jer ‘velika trojka’ baš završava. Siner, Alkaraz, Rune su supertalentovani. Meni je teže bilo da uđem u prvih 100, a sada je mladima mnogo lakše. Smena je generacija. Jednostavno, kada sam ja počinjao na Turu, Novak, Rafa, Rodžer, pa i Endi, još su sve osvajali. Sada je drugačije, u tome je razlika.“

Rubljov je u Dohi osvojio titulu 2021. godine.

„Samo želim da pružim sve, da budem na svom najboljem nivou. Ne možete da znate da li ćete pobediti ili izgubiti, to ne možete da kontrolišete, ali mogu da odigram najbolje što mogu. Dobro se osećam, u formi sam.“

Našalio se na svoj račun.

„Ima puno dobrih tenisera koji igraju sa dve ruke, ima puno dobrih tenisera sa jednom, a ima i puno dobrih tenisera koji uopšte nemaju bekhend, ali imaju odličan forhend, kao ja“, istakao je Rubljov kroz osmeh.

Rubljov je slobodan na startu turnira u Dohi, a u drugom kolu čeka boljeg iz meča Gaske – Ševčenko.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar