Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA

Nekada najbolja teniserka planete Ana Ivanović sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom već godinama privlači pažnju svetskih medija.

PROČITAJTE JOŠ...

Nekadašnji „broj jedan“ na VTA listi u intervjuu za Sport klub evocirala je uspomene na period kada je bila jedna od najpopularnijih teniserki planete.

Ivanovićeva je otkrila ko joj je bila najteža protivnica:

„Jedna od najtežih mi je bila Karolina Pliškova. Jako mi je bilo teško da čitam njen stil igre, teško sam se prilagođavala njoj. Sećam se isto Pati Šnider, ne znam da li se vi sećate nje, ali sam uživala da igram sa njom. Kako je zavrtala levom rukom. Na šljaci smo imale baš duge poene i volela sam da se nadmećem sa njom. Moja najteža podloga je trava. Uvek mi je bilo teško da se krećem na njoj, nikada se nisam osećala stabilno na njoj“, rekla je Ivanovićeva.

Kako ističe, večno će pamtiti finale Rolan Garosa:

„Na šljaci mogu da razvijem poen, mogu da odredim taktiku. Zato sam uvek više uživala na šljaci, iako su ljudi mislili da sam uvek bežala od dugih poena, što nije istina. Taj Rolan Garos je poseban dan za mene. Sećam se godinu dana pre, igrala sam finale u Parizu. Te godine sam osetila veliki pritisak da odbranim finale, Žestin Enan se penzionisala u međuvremenu i osetila sam se kao branilac titule. Nikada neću zaboraviti to finale protiv Safine i poslednji poen i kako sam se penjala na tribine i sve to“.

Ipak, priznaje Ivanovićeva da joj ponešto i nedostaje:

„Sarma i proja. To mi najviše nedostaje, nema ništa bolje od toga. I palačinke sa eurokremom…“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare