Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs,Antonio Ahel/ATAImages

Najbolji srpski teniser bio je deo tema koje se dotakao predsednik Srbije gostujući na CNN-u.

Novak Đoković je ove godine oborio rekord po broju grend slemova koji je do sada držao Rafael Nadal, a u bar dva navrata se našao na meti napada albanskih političara.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvo posle Rolan Garosa kada je na kameri napisao „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“, a onda i prethodnih dana, nakon napada u Banjskoj gde su identifikovana tri ubijena Srbina.

U istom napadu je ubijen i pripadnik albanske policije na Kosovu i Metohiji, a Đoković je kratkom objavom na Instagramu izrazio saosećanje za poginule srpske zemljake.

Upravo zbog ove prve situacije sa Rolan Garosa, Vučića su pitali o Đokovićevom gestu i natpisu sa kamere.

„Verujem da je Novak Đoković izgovorio nešto iz dubine svog srca, 99% srpskog naroda veruje u to. Ali mogu reći jednu stvar, a to je da mi političari moramo biti pragmatični, racionalni, što znači da moramo pronaći rešenja putem pregovaračkog procesa, kroz konstruktivan pristup“, rekao je Vučić na pitanje da li podržava Novakov postupak.

Novak je tu poruku na kameri ispisao posle meča prvog kola Rolan Garosa sa Aleksandrom Kovačevićem, a poruka je motivisana dešavanjima na severu južne srpske pokrajine.

Jasno je stavio do znanja šta misli u danima posle nemira koji su se desili kada su Albanci nasilno preuzeli zgrade srpskih opština na severu Kosova.

Oni su istakli i obeležja nepostojeće i nepriznate države Kosovo na tim zgradama, jer su Srbi iz Zvečana, Zubinog potoka i ostalih mesta na severu tog dana odvezeni na kontramiting Srpske napredne stranke u Beograd.

BONUS VIDEO: Užasni uslovi u Valensiji, Fokina napravio haos protiv Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare