Foto: SK

Novak Đoković doživeo je neprijatnost zbog upadice ambasadorke Srbije tokom ceremonije Vimbldona, ali to nije jedini kiks naše zvaničnice u Velikoj Britaniji.

PROČITAJTE JOŠ

Ceremonijal dodele pehara Vimbldona obeležila je i jedna neprijatnost, u kojoj je akterka bila ambasadorka Srbije u Londonu, Aleksandra Joksimović.

Dok je Novak razgovarao sa kraljevskom porodice, Aleksandra Joksimović je pravila upadice, u želji da i ona čestita Đokoviću na tituli.

Ispostavilo se i da Novak ne zna o kome se radi, ali je ambasadorka bila uporna da se predstavi, ne želeći da sačeka kraj razgovora Đokovića sa domaćinima.

„Mogu li ja da čestitam? Ja sam ambasadorka Srbije“, rekla je dok je pružala ruku Novaku, koji se naposletku i rukovao sa njom.

Najčešće se na ovom mestu razgovara isključivo sa članovima kraljevske porodice, a kako Englezi toliko drže do pravila sasvim je jasno zbog čega se Novak poneo baš tako i zašto je trebalo sačekati kraj razgovora.

Ipak, sam gest nije bio jedini koji nije priličio situaciji, jer su mnogi primetili da „dres kod“ nije u skladu sa ceremonijom Vimbldona.

Engleski Grend slem ipak ima drugačiju kulturu i tradiciju u odnosu na Rolan Garos, US Open i Australijan open, gde je sve ležernije.

Foto: Tanjug-AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Na Vimbldonu nije uobičajeno da dame koje prisustvuju svečanostima i borave u loži dolaze golih ramena, a to je bio slučaj sa našom ambasadorkom.

BONUS VIDEO – Novak i 20. Grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare