Foto: Tanjug/AP Photo/Simon Baker

Američka teniserka Amanda Anisimova saopštila je da će napraviti pauzu od tenisa na neodređeno vreme.

Razlog za iznenadno povlačenje, makar u očima teniskih zaljubljenika, jeste problem koji ona sa sobom vuče već neko vreme.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednjih godina se stalno priča o mentalnom zdravlju u sportu i sve češće viđamo slučajeve povlačenja, onog privremenog, baš da bi se psihička dobrobit očuvala. Upravo zato je poruka Anisimove zabrinula mnoge njene navijače.

„Zdravo ljudi, mislila sam da vam sve o svojim planovima i šta se dešava objasnim u jednoj objavi. Stvarno se borim sa svojim mentalnim zdravljem i ‘pregorevanjem’ od leta 2022. godine. Postalo mi je nepodnošljivo da budem na teniskim turnirima. U ovom trenutku moj prioritet je moje mentalno zdravlje. Trudim se koliko mogu da prođem kroz sve ovo. Nedostajaće mi tenis i cenim podršku koju dobijam“, napisala je Anisimova na svom Instagramu uz crno-belu naslovnu fotografiju i još nekoliko njih u boji.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Amanda Kay Victoria (@amandaanisimova)

Anisimova koja ima tek 21 godinu je sa 17 godina stigla do polufinala Rolan Garosa pobedivši tada aktuelnu šampionku Simonu Halep.

Iste te godine pred US open preminuo je njen otac i dugogodišnji trener Konstantin u 52. godini od srčanog udara. Amanda je danas 46. teniserka planete i iza sebe ima osvojene dve WTA titule.

Posle tri pobede i čak sedam poraza ove sezone rešila je da prekine sa onim što doživljava kao mučenje kako bi se vratila jača i bolja.

Nečem sličnom je svojevremeno pribegla i teniska šampionka Naomi Osaka, koja se takođe borila sa mentalnim poteškoćama u jednom trenutku karijere.

BONUS VIDEO: „Novače, vadi pare“: Pala opklada pre poena, pa reagovala publika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar