Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Bivši italijanski teniser, a sada trener Simone Vanjozi prokomentarisao je igru Janika Sinera, sa kojim sarađuje, ali i Karlosa Alkaraza, koji već dve godine dominira na Turu.

Siner i Alkaraz se nameću kao najbolji teniseri iz mlade generacije, a Vanjozi je prokomentarisao igre Italijana od početka godine.

„Definitivno smo srećni. Bio je vrlo konzistentan u poslednjem periodu, na Australijan openu, u Roterdamu i Monpeljeu. U Indijan Velsu je stigao do polufinala i odigrao vrlo tesan meč sa Alkarazom, koji je potom osvojio turnir. To znači da smo na dobrom putu i da moramo nastaviti vredno da radimo bez popuštanja pritiska, jer nam nije krajnji cilj da prođemo u polufinale već da pokušamo osvojiti neki od ovih turnira“, rekao je Vanjozi za „Ubitenis“.

PROČITAJTE JOŠ:

Po njegovom mišljenju, Alkaraz nije mnogo menjao stil igre tokom poslednjih pet godina.

„Ako pogledate meč Alkaraza kada je imao 15 godina, vidite da je mogao manje-više sve stvari koje radi čak i sada: igra drop-šotove, dolazi do mreže, servira i volej“.

Uporedio je mladog Španca sa trojicom najboljih tenisera u istoriji.

„Pa, pričamo o fenomenu. Sa 19 godina niko nije tako igrao, čak ni velikani svih vremena, kao što su Đoković, Rafa ili Federer. Niko nije bio tako potpun kao on kada su imali 19 godina“.

Upitan je i koliko je teško napredovati, ako je Alkaraz već toliko dobar.

„Sigurno će se poboljšati i biti na vrhu još mnogo, mnogo godina. Ali moramo se fokusirati na Janika, pokušavajući da ga učinimo najboljim mogućim igračem. I to je ono što pokušavamo da uradimo.

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

I Karlos i Jannik su rekli da će ih međusobno igranje učiniti boljim igračima.

„Mislim da jeste, ali isto radimo sa svim igračima. Svaki put kada igrate meč pokušavate uvesti elemente koji mogu uznemiriti vašeg protivnika, a vaš protivnik čini isto. Karlos, Janik, pa čak i Museti su najistaknutiji mladi igrači tako da su te stvari uočljivije“, zaključio je Vanjozi.

Siner je trenutno na 11. mestu ATP liste, a ima tek 21 godinu.

BONUS VIDEO Novak Đoković dočekan ovacijama u Izraelu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar