Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Spektakl u najavi.

Karlos Alkaraz i Janik Siner odmeriće snage u finalu turnira u Umagu pošto su u polufinalu bili bolji od Đulija Cepijerija (7:5, 4:6, 6:3), odnosno Franka Agamenonea (6:1, 6:3).

PROČITAJTE JOŠ...

Alkaraz je protiv 168. tenisera sveta imao neočekivano težak zadatak, pošti je u prvom setu viđeno čak osam brejk šansi za Cepijerija, dok je Alkaraz imao 11.

Italijan je od tih osam iskoristio jednu, i to u osmom gemu, pored toga je imao i tri set lopte u desetom gemu, dok je Alkaraz dva puta rivalu oduzeo servis, a odlučujući je bio brejk u 11. gemu kojim je poveo 6:5, da bi potom na svoj servis stigao do prednosti u setovima.

Mogao je Alkaraz u prvom gemu drugog dela ponovo da napravi brejk, nije iskoristio dve šanse, rival sa druge strane jeste jednu u desetom gemu, pa je sa 6:4 uveo meč u treći set.

A u njemu je ponovo viđen festival brejkova. Alkaraz je dva puta oduzeo servis rivalu za 3:0, potom je dva puta izgubio svoj servis za 3:3, da bi taj trend bio nastavljen i u naredna tri gema koja je, uz samo dva izgubljena poena, Alkaraz dobio i sa 6:3 prošao u borbu za titulu.

Rival će biti Janik Siner koji je pregazio Agamenonea, dopustivši mu samo četiri gema.

U prvom setu Siner je poveo sa 5:0 i rutinski stigao do vođstva, da bi u drugom nakon prednosti rivala od 2:1 vezao četiri gema i poveo 5:2, ali je umesto sigurnog trijumfa dopustio brejk rivalu koji je smanjio na 5:3, no u sledećem gemu je već sve došlo na svoje, pa će Siner protiv Alkaraza igrati za trofej u Hrvatskoj.

BONUS VIDEO Novak kao maneken, Đoković prošetao modnom pistom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar