EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Neprijatne scene

Foto: Promo

Aleksander Zverev pobedio je Janika Sinera u osmini finala US Opena sa 3:2 u setovima, ali je doživeo neprijatnu scenu tokom meča kada je morao da traži da se izbaci jedan navijač.

Zverev je servirao pri rezultatu 2:2 u četvrtom setu meča protiv Sinera, kada je iznenada otišao do glavnog sudije i pokazao na navijača koji se sedeo u blizini.

Problem su bili fašistički povici.

„Upravo je izgovorio najpoznatiju Hitlerovu frazu u istoriji. To je neprihvatljivo“, rekao je Zverev.

PROČITAJTE JOŠ:

Glavni sudija se okrenuo i zamolio navijača da se identifikuje, a zatim je zamolio sve na tribinama da poštuju navijače. Ubrzo nakon toga, gledaoci koji su sedeli blizu tog navijača su ga identifikovali i obezbeđenje ga je izbacilo sa tribina.

„Počeo je peva Hitlerovu himnu. To je bilo previše. Volim kada su navijači glasni, volim kada su emotivni. Ali, ja sam Nemac i nisam baš ponosan na taj deo naše istorije. Sedeo je u prvom redu i mnogi su ga ljudi čuli. Morao sam nešto da uradim, bilo bi loše da nisam“, dodao je Zverev.

Teniski savez Sjedinjenih Američkih Država osudio je potez navijača.

„Zverev je trpeo omalovažavanje. Navijač koji je uzrokovao neprijatnost je potom identifikovan i primoran da napusti stadion“, piše u saopštenju teniskog regulatornog tela u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zverev će u narednom kolu igrati protiv Karlosa Alkaraza.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar