Aleksandar Zverev, Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Zverev se osvetio Cicipasu.

Aleksandar Zverev je posle sjajnog meča uspeo da savlada stefanosa Cicipasa 6:4. 3:6, 6:2 posle sat i 52 minuta igr i izbori plasman u finale mastersa u Madridu u kojem će braniti titulu iz prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je ovo 11. duel Zvereva i Cicipasa u kojem je 25-godišnji Nemac stigao do četvrte pobede, ali prve na zemlji, uzvrativši 23-godišnjem Grku za nedavni poraz u polufinalu u Monte Karlu. Zverev je tako nastavio tradiciju na madridskom mastersu, gde je svaki put kada je prošao četvrtfinale dolazio do finala. Od četiri dosadašnja nastupa, ima dva osvojena trofeja (2018. i 2021.) i dva poraza od kojih je jedan (2019.) bio od Cicipasa.

Nemca u finalu očekuje izuzetno težak posao i vrela atmosfera pošto će protiv sebe imati novu špansku tenisku senzaciju, 19-godišnjeg Karlosa Alkaraza, koji je dan posle prve pobede u duelu sa Rafaelom Nadalom. u epskom meču sa 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5) pobedio je prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, posle tri sata i 35 minuta izuzetne borbe.

Zverevu ne pomaže ni to što je svoj polufinalni meč završio u 1.10 posle ponoći, 17 i po sati pre zakazanog početka finalnog obračuna. Ipak, Nemac je u dosadašnja dva meča sa Alkarazom ostvario dve ubedljive pobede, ali je oba puta bilo na tvrdoj podlozi.

Alkaraz je u sjajnoj seriji koju će pokušati da se nastavi u finalu Madrida – u poslednjih šest mečeva protiv rivala iz društva deset najboljih tenisera sveta ostvario je šest pobeda.

BONUS VIDEO Novak slavio poene u stilu Nadala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar