Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Kecmanović ima kontroverznog rivala u drugom kolu Rolan Garosa.

Miomir Kecmanović uspešno je prošao prvu prepreku na Rolan Garosu, a u drugom kolu ga čeka jedan od najkontroverznijih tenisera Aleksandar Bublik.

PROČITAJTE JOŠ

Neobičnog izgleda zbog frizure iz nekih prošlih vremena, sjajne energije i specifičnog stila igre, Bublik je postao jedan od omiljenijih tenisera među navijačima, a od početka karijere svojim ponašanjem izazivao je brojne kontroverze.

Prvi put je u centar interesovanja dospeo zbog izjave koja je mnoge ostavila u šoku.

On je u intervjuu za „Ekip“ otkrio da zaista nema želju da se bavi tenisom. Reket je uzeo u ruke sa četiri godine i trenira ga otac.

Iako je tako dugo u sportu, Bublik je priznao da ga uopšte ne voli.

„Mrzim tenis svim srcem. Da budem iskren, ne vidim ništa pozitivno u tome da budem teniser. Igram samo za novac. Da nema para, odmah bih prestao da igram tenis. Nisam zaradio dovoljno novca, inače bih se već penzionisao“ rekao je svojevremeno Bublik.

On je istakao i koliko mu je sve to naporno.

„Verovatno ću umreti igrajući tenis. Teško je biti profesionalac, igrati svaki dan, uvek sa novim protivnicima, čak i ako te svuda boli. Čak i ako se razvedeš, ako se odvojiš od devojke, moraš da igraš, a ako izgubiš, svi te pitaju zašto si izgubio. Ovo je deo tenisa koji mrzim.“

Bublik je postao poznat i po bizarnim predajama mečeva.

Ove godine je sve iznenadio tokom mastersa u Monte Karlu.

On je predao meč Špancu Pablu Karenju Busti u šesnaestini finala, a način je bio prilično bizaran.

Aleksander Bublik
Foto: Nova.rs

Ne bi u tome ništa bilo čudno da je Bublik imao nekih problema sa povredom tokom meča. Rus koji nastupa pod zastavom Kazahstana bio je nadomak pobede, vodio je 1:0 u setovima i 5:4 uz servis i 30:30, ali je Busta kroz taj-brejk da se izbori za treći set.

Tamo su obojica tenisera čuvala servise do 3:3, a onda je Bublik sa četiri duple greške izgubio servis, nakon čega je prišao mreži i predao meč.

Nakon pobjede u prvom kolu nad Stenom Vavrinkom kazao je da mrzi šljaku i da jedva čeka da se završi sezona na istoj i krene trava.

U razgovoru za Nova.rs u Parizu žestoko je kritikovao i ATP zbog Vimbldona.

Foto: Printscreen/ Sport klub

„ATP je odlučio samostalno da oduzme bodove Vimbldonu, igrače nikada nisu pitali. Ako su želeli da oduzmu poene to je u redu, to je do njih. Ali, onda ne govorite da ste organizacija koja predstavlja igrače. Nikada me nisu pitali, 80 odsto igrača sa kojima sam pričao nisu protiv oduzimanja poena, ali zašto ih brisati od prošle godine. Nemamo šansu da ih branimo. Mislim da se ATP poneo veoma, veoma neprofesionalno jer ako kažu da su organizacija igrača da predstavljaju igrače na dobar način, da pomažu igračima, da slušaju mišljenja igrača… Čuli smo mnogo puta da je to rekao predsednik Andrea Gaudenzi – što nije istina. Ova konkretna odluka koja je van svih knjiga, ova situacija je došla niotkuda da Vimbldon ne dozvoli Rusima i Belorusima da igraju, a onda je ATP reagovao“, poručio Bublik za Nova.rs.

Osim po ponašanju, Bublik je poznat i po neobičnim potezima koji se ponekad čine suludim, a kada ukucate njegovo ime na Jutjuba iskoči vam video pod nazivom „15 minuta ludila Aleksandra Bublika“ sa kompilacijom neverovatnih poena.

Do sad aje protiv Kecmanovića igrao dva puta i imaju po jednu pobedu, a poslednji susret bio je nedavno na mastersu u Madridu kada je srpski teniser lako sa 2:0 došao do pobede.

BONUS VIDEO Igrači Rome prekinuli konferenciju za novinare Murinja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar