Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/Kai Foesterling

Opet stižu pohvale od čuvenog Španca

Aleks Koreča, nekada svetski broj dva u tenisu, objasnio je zašto je Novak Đoković i dalje na vrhu, te je istakao da je favorit na Mastersu u Parizu i Završnom mastersu u Torinu.

Dobro je poznato da je Đoković proredio raspored u poslednjih nekoliko godina, te je najviše fokusiran na grend slemove, ali i veliki broj mastersa.

PROČITAJTE JOŠ:

Od titule na US Openu u septembru, Novak nije igrao niti jedan turnir, a na teren se vraća krajem oktobra u Parizu.

„Mislim da je Đoković gospodar kalendara jer tačno zna šta bi trebalo da uradi u svakom trenutku. Ali da bi to uradili, morate dobro da poznajete svoje telo, svoju igru. Da imate na umu kada da igrate na vrhuncu, u kojim momentima. Novak to radi veoma dobro, ali istovremeno je teško jer nije lako biti bez takmičenja mesec i po i odmah igrati na najvišem nivou“, rekao je Koreča.

Đoković veoma dobro zna kako je igrati nakon duge pauze.

„Morate da prihvatite situaciju da prvih dana možda se nećete osećati tako dobro jer su drugi igrači igrali mnogo više, dok ste vi sedeli kod kuće. Čak i da ste trenirali, drugačije je“, dodao je Koreča.

Masters u Parizu počinje 30. oktobra, a Novak brani finale u kojem je prošle godine poražem od Holgera Runea.

„Mislim da je najveći favorit da osvoji titule u Parizu i Torinu. Igra neverovatno dobro cele sezone, ima ogromno samopouzdanje kad god je na terenu. Ako bude imao osećaj da je spreman, biće skoro nepobediv“, zaključio je Koreča.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar