Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Španac je nezaustavljiv u Monte Karlu

Španski teniser Alehandro Davidovič Fokina plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu, pošto je sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:3, porazio Grigora Dimitrova.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je trajao dva sata i 43 minuta, a Fokina će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Aleksandar Zverev – Stefanos Cicipas.

Fokina je tokom prvog set abio veoma siguran pri svom servisu, te nije omogućio rivalu nijednu brejk loptu. Ključan gem u prvom setu bio je treći, kada je Španac iskoristio prvu brejk i kasnije osvojio prvi set sa 6:4.

Drugi set bio je pravi rolerkoster, pošto je najpre Fokina odigrao veoma slab servis gem, da bi potom dva puta zaredom oduzeo servis Dimitrovu.

Servirao je Španac za pobedu pri rezutatu 5:4, ali se Bugarin vratio i uspeo set da odvede u taj-brejk. Tamo je Dimitrov dva puta stigao do mini-brejka i pobede rezultatom 7:2.

U odlučujućem setu Fokina je prvi ispustio svoj servis, a u narednom servis gemu spasao je četiri brejk lopte. Dimitrov je nakon toga potpuno potonuo, izgubio je dva servis gema i omogućio Fokini slavlje i pobedu rezulatom 6:3 u trećem setu.

Podsetimo, Fokina je prethodno na turniru savladao i Novaka Đokovića u drugom kolu, da bi potom bio bolji od Tejlora Frica i Davida Gofana.

Špancu će ovo biti prvo Masters finale u karijeri.

BONUS VIDEO Spektakularan poen Novaka za izjednačenje u setovima sa Fokinom

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar