U Zadru je na terenima Sportskog centra Višnjik počeo drugi deo "Adrija tura" na kojem će do nedelje, osim prvog igrača sveta Novaka Đokovića igrati i Marin Čilić, Borna Ćorić, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Grigor Dimitrov, te dvojica igrača iz kvalifikacionog dela, Danilo Petrović i Peđa Krstin.

Novak Đoković je u najavi turnira izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u ostvarenju ovog projekta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Adrija tur“ je humanitarnog karaktera i zahvalio bih se svima koji su pokazali dobru volju da u jako kratkim rokovima za Zadar, ali i za Beograd, pruže svoju pomoć i daju doprinos organizaciji na najbolji mogući način. Zahvaljujem se Hrvatskom teniskom savezu, Gradu Zadru i svima koji su omogućili da se ovaj događaj održi upravo ovde. Prvi put sam u Zadru i jako sam uzbuđen. Ovih dana imao sam priliku da upoznam grad i svi su vrlo ljubazni i odlični domaćini. Nadam se da će ovih nekoliko dana teniski spektakl biti jednako lepo propraćen, kako na tribinama tako i van terena“, rekao je Novak Đoković.

On je srećan što će drugi deo turnira biti jednako uzbudljiv kao i onaj u Beogradu.

„Čestitao bih Dači Petroviću i Peđi Krstinu na kvalifikaciji. Bio je izvrstan turnir sa puno igrača. Drago mi je što su nam se priključili. Zahvalio bih se Grigoru Dimitrovu i Saši Zverevu koji su igrali u Beogradu te su prihvatili poziv da dođu i u Zadar. Zahvaljujem naravno Borni Ćoriću i Marinu Čiliću, zvezdama hrvatskog tenisa, te Andreju Rubljovu koji je pre dva dana prihvatio poziv i u rekordno brzom vremenu se organizovao kako bi bio ovde s nama. Nije lako naći igrače, pogotovo nakon objave da će se US Open turniri održati na tvrdoj podlozi. Ovo je fantastična grupa od osam igrača i siguran sam da će se u Zadru igrati izvrstan tenis“, poručio je Đoković.

Početku turnira prethodio je emotivan susret majke Dražena Petrovića, Biserke i Novaka Đokovića.  On joj je poželeo toplu dobrodošlicu, a razmenili su i poklone.

Foto: Mario Ćužić / HTS

Novak je dobio Draženov dres iz Netsa, a on je Biserki Petrović darovao svoj reket koji je i potpisao. Ovaj susret koji je bio dirljiv za Đokovića.

„Ovo je vrlo emotivan trenutak i jako sam dirnut što ste došli. Hvala Vam gospođo Petrović što ste nam ukazali veliko zadovoljstvo i čast svojim dolaskom. Hvala Vam na lepim poklonima, držaću ih na posebnom mestu u svom domu kao veliku uspomenu. Dražen je ikona sporta u celoj regiji. On je obeležio ne samo košarku već ceo sport. Čovek je kojem su se svi divili. Ostavio je dubok trag u srcima svih ljudi širom sveta, svih onih koji prate košarku, a i sport. Imao sam priliku da slušam nekoliko Vaših i Aleksandrovih intervjua i ono što je ostavilo najveći utisak na mene je dokumentarac ‘Jednom braća’. Tim putem sam još bolje upoznao celu priču. Čast mi je da stojim pored Vas. Nažalost nikada nisam imao priliku da budem sa Draženom, ali osećam njegovo pristustvo ovde sa Vama. Hvala Vam mnogo što ste došli“, rekao je Novak Đoković.

I Biserka Petrović je bila jednako dirnuta ovim susretom sa najboljim igračem sveta.

„Susret s Novakom bio je zaista uzbudljiv, oboje smo doslovno drhtali. On nije očekivao da ću ostaviti nepokretnog supuga i zaista doći. Poznajem njegove roditelje i bila mi je velika želja da ga vidim što sam i ostvarila. Poklonila sam mu Draženovu novu kapu koja je stigla iz Njujorka. Nova Era je prvi put napravila takvu kapu za košarkaša iz Evrope i prvi primerak je dobio upravo Novak Đoković. Kao da je bilo suđeno da je dobije. Slično je bilo i kada je Slovenija bila prvak Evrope, tada su mi dresovi takođe stigli iz Njujorka pa sam ih poklonila. Novak je meni poklonio teniski reket koji će dobiti posebno mesto u muzeju“, istakla je Biserka Petrović.

Program je počeo egzibicionim duelom u miksu, potom je na programu žreb, a do kraja programa u petak slede nastupi Džibonija i Lole Astanove.

U subotu je dnevna sesija od 14 časova, a večernja od 19, u nedelju program počinje u 14, dok je finale od 20 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare