Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Ekipa Filadelfija Iglsa donela je odluku da otpusti dosadašnjeg glavnog trenera tima Daga Pedersona, prenose američki mediji.

PROČITAJTE JOŠ...

Pederson je u Iglse stigao 2016. godine, i, nakon što su prvu okončali sa skorom 7-9, uz seriju od šest vezanih poraza, već naredne sezone tim iz „grada bratske ljubavi“ odveo do šampionske titule.

Nakon što je osvojen prvi trofej Vinsa Lombardija u istoriji kluba, u naredne dve sezone Filadelfija je uspevala da se domogne plej-ofa.

Jednom je uspela da prođe u divizijsku rundu pobedom nad Čikago Bersima u „vajld kard“ rundi, gde su bolji bili Nju Orleans Sejntsi, da bi godinu dana kasnije, 2019. godine kvoterbek Karson Venc ekipu osakaćenu povredama odveo do doigravanja, ali je već na početku meča protiv Sijetl Sihoksa dobio udarac u glavu a Filadelfija poražena.

Trvenja između Pedersona i uprave počela su po završetku te sezone, kada je on saopštio da će se ofanzivni koordinator Majk Groh i trener hvatača Karson Valš vratiti u tim i za sezonu 2020, ali je Lori dan kasnije njima dvojici zahvalio na saradnji, pa je Filadelfija u novu sezonu ušla bez ofanzivnog koordinatora.

Kako to nije dalo željenog rezultata, već je sezona završena skorom 4-11-1, Lori je nedelju dana po okončanju ligaškog dela imao sastanak sa Pederosonom na kom je tražio promene. Trener Iglsa je predložio unapređenje postojećeg kadra na veće pozicije, dok je Lori zahtevao da upražnjena mesta ofanzivnog i defanzivnog koordinatora, nakon odlaska Džima Švarca, budu popunjena imenima „sa strane“. Pederson se nije složio, pa je dobio otkaz.

Gotovo istog trenutka promovisan je na mesto glavnog kandidata za poziciju glavnog trenera Njujork Džetsa, gde kao generalni menadžer radi Džo Daglas, bivši Pedersonov saradnik iz sezone kada su Iglsi pokorili NFL.

Još uvek nije poznato ko je glavni kandidat da zameni dosadašnjeg trenera.

Pederson je za pet sezona sa Iglsima imao skor 42–37–1 u ligaškom delu, uz četiri pobede i dva poraza u plej-ofu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram