Foto: BSS

Grupa od devet srpskih boksera boriće se u naredne dve nedelje u uzbekistanskom Taškentu na Svetskom prvenstvu.

Iz Bokserskog saveza Srbije poručuju da će to prvenstvo biti finansijski nikad unosnije pošto će se do 14. maja boriti za medalje, ali i za 50, 100, odnosno 200 hiljada dolara u zavisnosti od odličja.

PROČITAJTE JOŠ:

Bronza će nositi najmanje, zlato najviše od spomenutih iznosa, pa će Omer Ametović, Tamir Galanov, Aleksej Šendrik, Vahid Abasov, Almir Memić, Artjom Agejev, Milosav Savić, Sadam Magomedov i Vladan Babić imati pred sobom teške borbe i zadatke.

Ametović se takmiči u kategoriji od 48 do 51 kilograma, Galanov od 51 do 54, Šendrik u kategoriji od 60 do 60,5 kilomgrama, Abasov od 63,5 do 67, Memić između 71 i 75 kilograma, Agejev od 75 do 80.

Savić će biti konkurentan u konkurenciji od 80 do 86 kilograma, Magomedov od 86 do 92, dok će Babić biti takmičar u kategoriji 92+ kilograma. Sve njih će kao selektor predvoditi Milan Piperski.

Foto: BSS

Ametović u muva kategoriji prvi meč boksuje protiv predstavnika Zambije Činjemba, Tamir Galanov u bantam kategoriji protiv Uzbekistanca Jaraeva, Šendrik u poluvelter kategoriji ide na Japanca Akijamu.

Abasov je u velteru u prvom kolu slobodan i u drugom čeka pobednika meča Palasio – Talaibekov. Almir Memić u srednjoj kategoriji prvo boksuje sa Kirgistancem Damirdinom Danijarom, Agejev u poluteškoj sa Kameruncem Juniorom, Savić u kruzeru sa Rusom Ataevim, Magomedov u teškoj sa Tadžikistancem Boltaevim, a Babić u superteškoj sa Brazilcem Tekseirom Da Silvom.

Ukupan nagradni fond Svetskog prvenstva za seniore u Taškentu iznosi pet miliona dolara.

Milan Piperski Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Seniorska muška boks selekcija Srbije za učešće na prvenstvu pripremala se u međunarodnom sparing kampu u Uzbekistanu od 15. aprila, gde su naši bokseri imali sparinge sa nekoliko jakih selekcija koje su se takođe spremale se nastup u Taškentu.

„Srpski tim u Taškentu spreman je za borbe, motivisan, hrabar i daće sve od sebe da našoj zemlji donese medalje sa Prvenstva sveta. Pred našim bokserima, kojih imamo ukupno devet, su teški zadaci, veliki broj mečeva mora da se pobedi da bi se izborila medalja. Svako kolo je teško na svoj način, neće biti lakih protivnika, ali isto tako ni protivnicima neće biti lako sa našim bokserima koji su radili puno u proteklom vremenu kako bi u Uzbekistanu sitgli do cilja. Idemo korak po korak, rešeni da se kući vratimo onako kako to radimo u proteklih nekoliko godina, sa odličjima oko vrata. Znamo da su svi naši ljubitelji boksa u Srbiji uz nas, već osećamo tu energiju koja nas prati i koja nam daje vetar u leđa, znamo da svi veruju u nas i sa tim mislima krećemo u bitke šampionata sveta“, rekao je selektor Piperski.

BONUS VIDEO: Krenula na kik-boks, završila u MMA: Marina Spasić o razlozima bavljenja „krvavim sportom“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar