Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta podelila je utiske posle finala Evropskog prvenstva u Minhenu.

Ona je tamo osvojila zlatnu medalju u skoku udalj, skokom 7,06 metara u prvoj seriji.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemica Malaiko Mihambo je bila druga sa 7,03 metra, dok je Britanka Džazmin Sojers uzela bronzu sa 6,80.

Ivana je najbolji skok imala u prvoj seriji, posle čega je imala još jedan od 6,98 metara, a onda je mogla da sačeka slavlje.

Priznaje da je na ovom takmičenju htela da se vrati svom uobičajenom ritmu za osvajanje medalja i to se isplatilo.

„Ostala sam možda kao nedorečena, ali grde me kad nešto najavljujem i ne uradim. Kao mogu šatro da skočim, a ustvari ne mogu. Ono po šta sam došla, to sam ispunila. Ovo je stvarno nešto na šta sam čekala četiri godine i znala sam da neće biti lako, s obzirom na to da je Mihambo u međuvremenu postala i svetska prvakinja i olimpijska pobednica i od njene prve medalje, od 2016. u Amsterdamu, mi smo tu u svakom mogućem pogledu“, rekla je Vuleta posle pobede.

Ona je briznula u plač posle finala, a sve vreme kaže da je uživala i vidi se da blista, jer je suze vrlo brzo zamenio širok osmeh.

„Mogu da kažem da sam stvarno uživala. Atmosfera je bila fantastična. Sve vreme sam gledala u publiku. Nisam mogla da se načudim i nagledam kako to izgleda pred punim stadionom, želela sam da to iskoristim. Nasuprot onome u Judžinu gde sam probala neki drugi pristup i način da dođem do medalje. Ovog puta sam se vratila onoj izvornoj sebi i načinu na koji pristupam takmičenju. Od prvog do poslednjeg skoka, mislim da mi je ovo jedna od najjačih serija, bez obzira na to što je bilo hladno. Uživala sam, nisam sumnjala i znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom jer sam htela da se približim ličnom rekordu, pa i po cenu da budem druga. Mnogo sam srećna i ponosna, ne znam šta drugo da kažem – hvala svima mnogo na podršci“, zaključila je Vuleta.

Podsećamo, ona je u martu osvojila svetsko dvoransko zlato u Beogradu, ali je onda u Oregonu u Americi na Svetskom prvenstvu na otvorenom skakala slabije, jedan mali prestup joj je presudio da ne uzme medalju.

BONUS VIDEO Vuleta posle kvalifikacija: Povreda iz Berlina me motiviše u Minhenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar