Foto ilustracija: Printscreen Youtube

Čuveni jugoslovenski i hrvatski rukometaš Zlatko Saračević preminuo je u nedelju od posledica srčanog udara u 60. godini, a ova vest šokirala je mnoga velika rukometna imena u regionu.

Saračević je zadužio i jugoslovenski i hrvatski rukomet, a tokom karijere je rođeni Banjalučanin bio vrstan strelac i svetski prvak 1986, kao i olimpijski deset godina kasnije.

PROČITAJTE JOŠ:

Osamdesetih se profilisao kao jedan od najboljih u Jugoslaviji i bio je dobar prijatelj Veselina Vujovića, koga je smrt Saračevića ostavila skrhanim.

„Sad sam čuo. Ne mogu da verujem. Jedva sam preživeo odlazak Zlatka Portnera pre nekoliko meseci, pa sad pre dva dana Đoleta Balaševića, s kojim sam bio veliki prijatelj i sad Sarač. Šta nam se ovo događa? Užas nad užasima, šok nad šokovima. Sarač… kakav je to bio čovek, ljudina. Taj specifičan banjalučki smisao za humor, a topao i dobar kao hleb. S njim sam osvojio sve. Od juniorskih titula do seniorskih. Bili smo i juniroski i seniorski svetski prvaci. Zajedno smo osvojili i medalju na Olimpijadi, bio mi je pomoćnik u Zagrebu. Bio mi je više od prijatelja. Kad se okrenemo unazad, ova prokleta godina je uzela toliko genijalnih ljudi koji su nas zadužili u mnogo toga. Sad je Zlatko došao na red. Nemojte se ljutiti, ali ne mogu da prestanem da plačem“, rekao je Vujović, a piše Indeks.

Saračević je preminuo posle utakmice ŽRK Podravke, na čijoj je klupi bio i Lokomotive iz Koprivnice.

Prema pisanju hrvatskih medija, pozlilo mu je, lekari su mu četrdesetak minuta ukazivali pomoć i pokušavali reanimaciju, ali mu nije bilo spasa.

Da podsetimo, Vujović trenutno radi kao trener Borca iz Banjaluke. Saračević je u banjalučkom Borcu gradio svoju karijeru i tu bio punu deceniju karijere.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar