Veselin Vujović
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Veselin Vujović, proslavljeni rukometni trener, trenutno strateg Zagreba, dane tokom vanrednog stanja provodi u Šapcu odakle se za hrvatske medije oglasio po pitanju uticaja pandemije na sport.

„Znam da smanjenje plata nije popularna mera, ali je u ovim trenucima neophodna. Svaki klub takođe mora da se drži zakona i da povlači poteze u dogovoru sa igračima. Tako je najpoštenije. Na kraju, sad kada nema treninga, nema ni utakmica. Kad su igrači kod kuće logično je da se i odreknu dela plata. Loše bi bilo kad bi ostali bez ugovora. Ipak, možda nije najspretnija odluka da istim procentom budu smanjene plate nekome ko godišnje zaradi milionei neko kome je plata neuporedivo manja poput Mesija i Cindrića. Nije pošteno da se isto oduzme Veselinu Vujoviću i nekom detetu koje igra u Zagrebu za siću“, rekao je Vujović za „Indeks“.

PROČITAJTE JOŠ

Rukometni stručnjak uporedio je efekat finansijske krize na fudbal i rukomet.

„Sve što se događalo u fudbalu poslednjih godina nije normalno. Da neko za nekoga, mo ko to bio, plati 100, 200 ili 300 miliona evra, meni je to bolesno. Kad god sam čitao o drskim i bezobraznim transferima u fudbalu pomišljao sam da se tu pere ozbiljan novac. Jednostavno mi nije normalno da neki prosečan fudbaler samo od jedne sezone osigura sebe i svoje potomke, dok s druge strane pregršt vrhunskih sportista u ‘malim’ sportovima moraju krvavo da rade tokom cele karijere kako bi imali za pristojan život. Tako da se stvarno ne brinem šta će biti sa fudbalom. U rukometu, ipak, mislim da bi mogla da se dogodi sjajna stvar. Doći će do izjednačavanja na tržištu, nestaće ultra bogati klubovi i dominacija novca i rukomet će se vratiti svojim počecima“, istakao je Vujović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram