Foto: PETER KNEFFEL / AFP / Profimedia

Vlado Šola, selektor rukometaša Crne Gore, oduvek je poznat kao neko ko nema dlake na jeziku.

Legendarni golman Hrvatske dotakao se dva meča Islanda u kom je najpre jedva izvukao remi protiv Srbije sa 30:30, a onda je greškama Crnogoraca uspeo da upiše trijumf protiv njih sa 31:30.

PROČITAJTE JOŠ

U utorak od 18.00 Srbija i Crna Gora će odmeriti snage, a Šola ističe da njegovi izabranici ne bi trebalo da strepe na osnovu geografskih odrednica.

„Percepcija je da je Island čudo, ali sam igračima pre utakmice govorio da smo mi svaki pojedinačno bolji od njihovih igrača, bez obzira na to što iskompleksirani likovi misle ako neko dolazi sa zapada, da je kvalitetniji od nas. To nije tačno!“, naglasio je čuveni hrvatski čuvar mreže.

Šola je zatim analizirao momenat u kom se nalaze njegovi izabranici.

„Odrastanje je proces, imamo dosta mladih igrača. Bilo bi šteta da ne nastave gde su stali, voeo bih da svi završe u vrhunskim klubovima i da nastave igrati odlično za Crnu Goru. Turnir nije gotov, želim da odigramo ovako i protiv Srbije.“

Jedna greška će posebno dugo boleti.

„Nažalost, dogodio se peh na kraju. Nagažena je crta i to je bila pogrešna izmena. Kamere postoje, sve je snimljeno, šta ćemo sad? Tuga je velika…“, rekao je Šola.

Da bi Srbija prošla dalje neophodno je da savlada Crnu Goru, ali i da Mađarska savlada Island, onda bi nakon toga odlučivao gol-količnik. Srbija ima jako male šanse da i u tom scenariju prođe dalje.

BONUS VIDEO Vlado Šola o ambicijama rukometaša Crne Gore na EP

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar