Vladan Radević Foto: Promo

Kada se vratio iNation, znali su svi da je to više od jednostavnog povratka klana. Vratili su se potpisivanjem sa ekipom Anlaki, jedne od najboljih petorki u regionu u tom trenutku.

Sa Vladanom “VLDN” Radevićem (21 godina) smo razgovarali o velikom projektu koji je još više poboljšao ekosistem domaćeg kantera, regionalnoj sceni i njegovoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

„Organizacija iNation postoji već skoro 15 godina. Ranije je bila fokusirana na CS 1.6 i naravno onda se prebacila na CSGO. Ime kao ime svakom od nas znači zbog svih onih koji su pre nas počeli iz ovog tima, kao što su Niko, Hunter, Kassad, yNK, emii, nexa i letn1. Djokabomba, koji je bio jedan od troje ljudi koji su stvorili iNation, hteli su da vrate imenu slavu, ali i da podignu celu organizaciju za koju lestvicu. Za sada smo na dobrom putu i mislim da bi bio red da mi, ali još par tih regionalnih ekipa poput sada Partizana i Z10 napravimo ipak neki veći uspeh na toj svetskoj sceni. Moje lično iskustvo u ovoj organizaciji je prelepo, od prvog dana se ophodimo jedni prema drugima kao porodica i uvek smo tu jedni za druge. Jako mi je drago što sam deo ovog projekta“.

Kakav je bio osećaj kad je ovaj iNation kompletiran?

„Fenomenalan, imali smo podršku u svim aspektima jednog ako ne i najvećeg imena na našim prostorima da probamo dq uradimo ono što je uradio Cr4zy 2019. godine i odemo na major“.

Vladan Radević Foto: Promo

Koja je najveća pobeda koju ste ostvarili s ovom ekipom?

„Kada bih morao da izdvojim najveću pobedu koju smo ostvarili kao ekipa moram reći da je to osvajanje ESEA Main lige, zato što nismo odustali u najtežim trenucima. Uspeli smo da preokrenemo rezultat i osvojimo sve u jednom od najvećih preokreta lige“.

Igrate kvalifikacije za Rio, kako je prošlo?

„Samo pozitivne utiske imam sa ovih kvalifikacija zato što smo se skupili pred početak drugog ciklusa. Ostvarili smo pozamašne rezultate pobedivši dosta dobre ekipe kao sto su HEET (25. ekipa na svetu), ENDPOINT (36. ekipa na svetu) i SKADE (39. ekipa na svetu) i veoma sam ponosan na naše rezultate“.

Kakve su bile pripreme za kvalifikacije?

„Pripreme za kvalifikacije su bile praktično nepostojeće, jer mi nismo ekipa nego smo se skupili da odigramo kvalifikacije. Moje individualno spremanje za mečeve i turnire je u zavisnosti od toga da li znamo protivnika ili ne, ako znamo skinem neki njihov meč i uglavnom gledam šta rade i kako reaguju na neke stvari što se dešavaju. Pored toga naravno zagrevanje na deathmatchu i aim_botz mapama koje započinjem sat vremena pred meč“.

Ko je bio najteži protivnik u kvalifikacijama?

„Konkurencija na svim otvorenim kvalifikacijama ne samo ovim je uvek preteška, to se vidi (na primer) po Astralisu koja je 4. ekipa na svetu i još uvek nije uspela da prođe na RMR za Major. Najteži protivnik je definitivno HEET, jako dobra francuska ekipa koja je nedavno potpisala ugovor sa JACKZ iz G2“.

Šta mislite o CS:GO sceni u Srbiji i regionu?

„CS:GO scena u Srbiji i regionu je u poslednje vreme dosta napredovala i još će da se razvija. Imamo dosta organizacija kako domaćih, tako i inostranih (iNation, Partizan, KTRL, BlueJays, ZeroTenacity) koje su voljne da ulažu u nas igrače i da nam daju vetar u leđa kako bi nam pomogli da dostignemo više ciljeve koje smo zacrtali. Ekipa koja je najviše napredovala je definitivno BlueJays, nema potrebe da dužim, njihovi rezultati govore sami za sebe. Igrač je Cacanito, momak je u fenomenalnoj formi i siguran sam da će ga neka jako dobra ekipa pokupiti zato što to stvarno zaslužuje“.

Da li je scena ugrožena novim igrama poput VALORANT?

„Counter-Strike kao franšiza neće nikada biti ugrožena zato što je to najveća FPS igrica ikada napravljena. Nadam se da neću uvrediti ljude kada ovo kažem, ali moje mišljenje je da igrači koji su prešli na Valorant sa CS:GO jednostavno nisu mogli da se snađu i odlučili su da se oprobaju u jeftinoj kopiji“.

Šta očekujete od organizatora turnira i liga u regionu u sledećoj godini, da li će se vratiti LAN turniri ove godine? Igrali ste LAN u Rumuniji, kakvi su utisci?

„Očekujem što više turnira i liga kako bi podstakli mlađe generacije da se trude i oprobaju protiv nekih od najboljih ekipa iz naše regije i samim tim će podstaći rast naše scene. Naravno, LAN se već vratio ove godine u režiji Esport Adrie i nadam se da će se pridružiti i ostali organizatori turnira, jer je LAN jedno nezaboravno iskustvo koje svaki igrač treba da proživi. Moji utisci iz Rumunije su prelepi, veoma sam srećan jer smo uspeli da odemo tamo i takmičimo se protiv jakih ekipa. Osvojili smo treće mesto koje smo podelili sa Švedskom, jer nažalost nije bilo odlučujućeg meča i veoma sam zadovoljan tim rezultatom, s obzirom na to da nismo vežbali, niti se pripremali za turnir iz privatnih razloga. Još jednom želim da čestitam Makedoncima koji su osvojili sve! (GAZI GI BE)“.

Kakvi su vaši planovi za budućnost, povratak u neku internacionalnu ili regionalnu ekipu?

„Sve će se ubrzo znati“.

BONUS VIDEO Ruski Muzej starih igrica – povratak u analogno doba

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram