Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki reizabran za člana Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta na Generalnoj skupštini u Atini.

Kako je saopštio OKS, centralna tema zasedanja jubilarne 50. Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta bila je izbor članova koji će činiti Izvršni odbor EOK u novom mandatu (2021-2025), kao i izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara.

PROČITAJTE JOŠ

Višacki je izglasan 2017. godine prvi put za člana Izvršnog odbora EOK, dok je sada sa 41 glasom delegata Generalne skupštine EOK izabran da bude među 12 članova IO EOK i u narednom mandatu.

Za predsednika Evropskih olimpijskih komiteta izabran je predsednik Olimpijskog komiteta Grčke, Spiros Kapralos, koji je takođe dobio mandat na četiri godine i biće 9. predsednik EOK od osnivanja.

Za potpredsednicu EOK je izabrana Daina Gudženevičute iz Litvanije, dok je za novog generalnog sekretara izabran Rafel Pagnoci iz Italije, a za blagajnika Peter Menel iz Austrije.

Generalnom sekretaru OKS nedavno je poveren mandat za izradu desetogodišnjeg plana razvoja Evropskih olimpijskih komiteta pod nazivom “Strateška agenda 2030”, koja se prvi put bavi planskim razvojem institucija Evropskih olimpijskih komiteta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar